Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uskladnění borůvek

Od: babajaga® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

děkuji, že jste se zabývali mým problémem s taženou buchtou. Trápí mě ale ještě jedna věc.

Včera - v neděli a dneska jsem nasbírala borůvky. Chtěla bych nějaké dát dceřině rodině, ale setkám se s nimi až v sobotu. Pokud je rozložím na plechy a dám do ledničky, vydrží mi takřka týden, než je předám dceři? Nebo je nutno je zpracovat nebo odvézt dřív? Nerada bych, kdyby se mi zkazily. Děkuji - Jaga.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

K tomu mrazení - osvědčilo se mi mrazit "naplocho" na tácu, plechu - prostě v jedné vrstvě a potom sesypat do obalu. Neslepí se.

hodnocení

5x

V lednici bych to neriskoval, můžou začít plesnivět. Na plech do mrazáku zamrazit, pak sesypat do sáčků a zavolat dceři, ať si sebou vezme tašku, ve které to zmrazené vydrží.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, obával bych se, že rozložené na plechu i v ledničce začnou plesnivět. Já bych je zamrazil (čisté a bez lupení - připravené ihned po rozmražení k použití). Kelímky asi raději menší, aby se mohlo jejich následné použití dávkovat (takto to mám vyzkoušené s rybízem). Zdravím!

doplněno 18.06.18 20:27:

Nevím, jaký mrazák má tazatelka (a jak plný), ale já bych plech do něho nedostal (bez rozsypání obsahu).

hahanaj*
hodnocení

3x

To bych neriskovala nechat jen na plechu v lednici.Dávám do sáčků a zmrazuji -jsou jako čerstvé.

hodnocení

2x

Ahojte Jaguško,

ta alternativa s lednicí se mně moc nezdá.

Být Vámi,dala bych je zamrazit.Třeba do plastových obalů.

Taková dobrota by se zkazit neměla ;)

hodnocení

Děkuji za rady. Pravdu odhalil Ben. Mám pultový mrazák 120 litrů a už dych do něj dostala stěží tak pomeranč. Vidím pěkná masitá žebírka, vidím libový bůček za pěknou cenu, vidím levná kuřata - a koupím. A to mám domluvenou ovci, teda půlku. Nevím, asi to odřeknu.

Proto jsem si myslela, že by mi ty borůvky do soboty pojistila lednička. Jak myslíte vy, nebude to nic platné. Vypadá to tak, že sednu do auta a pojedu 2 x 40 km k dceři s borůvkami. Jinak to opravdu nevidím.

Díky všem. Jaga.

ben®

babajaga - patrně také patříte k lidem, kteří si ještě pamatují prázdné háky v Masně, tak se zásobují . Vaše rozhodnutí schvaluji - uvidíte dceru a ještě se zbavíte odpovědnosti za borůvky (a případné reklamace).

liska5

Takové kuře upéct s kusem bůčku dohromady, a hned je v mrazáku prostor na borůvky...A nebo milé borůvky zavařit. Pak je snažší přeprava na delší vzdálenosti. Kompot je hned.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]