Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záměna pekingské kachny za kuře

Od: konrad odpovědí: 8 změna:

Milí rádcové,

v závodce hostoval cizí šéfkuchař (pan Jiří Křivohlavý) s asijskou kuchyní. Z nabídky jsem si vybral pekingskou kachnu a dost jsem se na ní těšil. Z kachny se ale vyklubalo kuřecí stehno. Byl to prachsprostý podraz anebo asijská kuchyně umožňuje záměnu druhů mas a název je jenom označením způsobu úpravy?

Díky za případnou útěchu. Pavel Šebesta

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pardon - ale těžko poskytovat útěchu někomu, kdo zblajzne kuře místo aby si okamžitě stěžoval, že nedostal kachýnku.

konrad
hodnocení

Máte pravdu! Zase jednou zapůsobily reflexy z minulosti: Držet hubu, krok a sežrat, co ti kydnou do misky. Tak nás to učili ve školních jídelnách a prvomájových průvodech. A to už jsem si myslel, že jsem se toho zbavil. P.Š.

hahanaj*
hodnocení

2x

to bylo určitě myšleno kuře ala kachna na pekingský způsob

iz*
hodnocení

2x

Podle mne je otázka jestli to byla chyba kuchaře. Chybu přece mohl udělat ten, kdo psal jídelní lístek (to většinou nedělá kuchař)...

hodnocení

1x

Rozuměl bych třeba "kuřecímu stehnu po pekingsku". Ale zaměnit kachní a kuřecí stehno, tak by ten kuchař už druhý den nevařil*cert*

doplněno 07.06.18 07:13:

Nejde o to, jak to bylo myšleno, ale jak to bylo napsáno. Kuchař si může myslet, co chce, ale na jídelním lístku to má být správně!

majsterjoe*
hodnocení

0x

Je kuře a je kachna. Je to rozdíl i v asijské kuchyni.

hodnocení

0x

Neumožňuje. A u tohoto jídla už vůbec ne. Kachna má typickou chuť a kuře také. Ten "kuchař" asi nedostal potřebné ingredience. Já být na Vašem místě, šla bych se ho ihned zeptat. Ale nepíšete, za jakých okolností to probíhalo. Proč takový šéfkuchař hostoval v závodní jídelně? To zaskakoval za normálního kuchaře, nebo zaměstnacům chtělo vedení přilepšit a udělat vám radost, nebo jste si museli za jeho hostování obědy připlatit, nebo jste je právě dostali zadarmo, jako ochutnávku asijské kuchyně a pan šéfkuchař si tím způsobem chtěl udělat reklamu? Ale ať už to bylo tak, nebo jinak, když neměl k dispozici kachny, tak to měl ohlásit lidem, kteří si to konkrétní jídlo objednali a omluvit se jim.

hodnocení

0x

Tak tam nějaký ňoumala do jídelního lístku napsal místo kuře ala kachna jen tu kachnu... Tyto případy se dějí dennodenně a buďme rádi aby nebylo něco horšího... Tím jsem nechtěl říct, že stěžovatel nemá pravdu..., ale zřejmě ještě nezažil, že v životě budou ještě horší problémy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]