Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí chutná dietní zmrzlina

Od: milkac odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, přichází léto a je čas zmrzlin. Chtěla byc však naši rodince udělat nějakou zdravější zmrzlinu, ale nejsme na ovocné, tak jsem přemýšlela nad nějakou tvarohovou, roblémem je, že mi vždy tvaroh zmrzne na hrustičky ledu a je z toho pak kus tvarohového lesu, není krásně jemná a krémová. Dívala jsem se na recepty a buď se používá šlehačka, vajíčka nebo kondenzované mléko, ale ani jedno z toho nechci, co třeba obsahuje míša, ten neobsahuje ani jedno z tohohle, a přeci chutná skvěle! Máte nějaké tipy, recepty, jak na domácí zdravější zmrzlinu? Zkoušela jsem z banánů,ale to pak nelze udělat vanilková, nějaké rady a tipy? Díky :) líbila by se mi kombinace nízkotučného tvarohu,ale ten sám o sobě stvrdne na ten led. A co použít třeba Skyr, nefungovalo by to?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Dietní zmrzlina... Co takhle dietní špek? Sorry ale nechápu co je na smetaně nezdravého... Jestli chcete náhražky typu rostlinný olej cukr a chemie na dochucení tak prosim. Jinak zmrzlinová finta je v tom, že mrzne při míchání, pak to kousky ledu nedělá. Smetana nebo tvaroh, cukr, nějaké ovoce a míchat do zmrznutí. Mašinka jde nahradit mísou s ledem s druhou mísou ve které se míchá.. Pokud jde o zdraví, tak 1000x zdravější je hodinová procházka a poctivá smetana, než dietní nesmysl a válení na gauči...

Já dělám zmrzlinu ze šlehačky, domácích vajec a ovoce - myslím, že je velice zdravá.

nikdo*
hodnocení

1x

Problém není v materiálu, ale v postupu. Pokud chcete opravdu jemnou a krémovou zmrzlinu bez ledových kousků, musíte ji neustále promíchávat. Ručně je to docela martyrium. Nějaké dvě až tři hodiny, každých 5min. ji vyndat z mrazáku a pořádně promíchat, rozrušit vznikající krystalky ledu, je to otrava. Nejlepší je zmrzlinovač.

doplněno 11.06.18 18:22:

Zkuste něco jiného. Pochoutku, na kterou přišla manželka: Vezmete dobrou smetanovovu zmrzlinu, vanilkovou, my používáme 1 kilová balení ruské zmrzliny. Takové modré vaničky. Mají je co vím v Kaufu a v Penny. Jinde možná taky, ale nevím. Dáte zmrzlinu do misky a na vrch dáte několik lžic dobrého jogurtu. Osvědčil se z Penny Valašský. Počkejte chvilku, než zmrzlina nataje, a pak to jen tak zblajzněte. Ta studená zmrzlina najednou není tak studená a sladká, ten jogurt najednou není tak jogurtový a spolu to chutná báječně. Zkuste a uvidíte.

michaela*
hodnocení

0x
Dobry den.
Zkuste rozmixovat kefir s cimkoli a zmrazit

hodnocení

0x

Já mixuju zakysanou smetanu s rozpuštěnou vychladlou čokoládou a trochoucukru nebo trochou vanilkového pudinku a plním do nanukových tvořítek.

hodnocení

0x

Je rozdíl mezi zmrzlinou a sorbetem. Zmrzlina je výrobek s přídavkem mléčného výrobku třeba smetany, jogurtu nebo tvarohu. Dietní, lehký sorbet je bez mléka, smetany, kondenzovaného mléka atd.*jasne* maminka.cz/...

hodnocení

0x
Zkuste řecký jogurt. Já dělám i tvarohovou z polotučného tvarohu a vmíchávám do vyšlehaného tvarohu s trochou mléka kokosové máslo a na oslazení rýžový nebo agáve sirup. Je super.

hodnocení

0x

nefungovalo,bez zmrzllinářských přísad,budete mít vždy ovocnou dřenˇ.na sorbet potřebujete tzv.biskupský chlebíček,který seženete asi jenom u dodavatelu zmrzlinářských produktů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]