Dobrý den, jsem laik, chtěl bych si koupit čerstvé pstruhy a grilovat je. Poradil by mi někdo jestli kupovat čerstvé a nechat si je vykuchat nebo mražené? Jak je pak připravit na grilování? Děkuju
Čerstvé je lepší, ale mražené jde taky. Někomu stačí jen sůl a na talíři přidat máslo. Nebo vložit dovnitř kousek rozmarýnu. I koření na ryby... Co kdo chce. Nasolene maso nechejte alespoň 2 hodiny odležet. Bral bych vykuchane, ale není to nic složitého vykuchat si je sám. Je to hlavně o ceně. doplněno 22.05.18 12:01: Vykuchat, omýt, osolit/okořenit, odležet v lednici, hodinu předem vytáhnout z lednice, aby maso nebylo ledové, grilovat, jíst.
Já v neděli griloval mražené pstruhy z Penny. Nechal jsem je rozmrazit, nakořenil kořením na ryby, co jsem si přivezl z dovolené z Řecka, nechal odpoledne odležet, a večer byli
Aha, kdybych chtěl kupovat čerstvé ryby, tak vykuchané? Příprava jen okořenit? Děkuju
jfs
Rybu musíte vykuchat. Hlavně neprotrhnout žlučník, jinak je celá na vyhození. Střeva apod. se nejí (jako u žádného zvířete).
liska5
Aj vyčistit tu černou krev podle páteře, hlavně za hlavou ten trojhránek / srdce/, protože to je taky hořké. Pstruha jsem ale zatím negrilovala, mně připadají na gril vhodnější makrely, asi že jsou tučnější.
@jfs: Ano, střeva mj u pstruha se nejí, ale o každém "zvířeti" to není pravda. Sardele se jí komplet i se střevy, jen jim utrhnu hlavu, a jaká je to pochoutka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.