Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Královniny klobouky - ozvěny svatby

Od: mraf odpovědí: 15 změna:

Britská královna má prý arzenál 5 000 klobouků (za 60 let panování). Téměř všechny mají tvar hrnce dnem vzhůru, poměrně vysokého, rozšiřujícího se směrem ke dnu, sladěného VŽDY se šaty, kabát(k)y... Netušíte někdo proč tento a skoro stejný kloboukový tvar? Co si o tom myslíte modistky? A vůbec o královském odívání na ostrovech?

super.cz/...

V 91 letech v sobotu hrnec bledězelený slušivý takto:

ona.idnes.cz/...

lidovky.cz/...

lidovky.cz/...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

5x

Nejsem modistka- jen můj názor je ,že jí to sluší v každé barvě .Je to typ klobouku v kterém se zřejmě cítí dobře a pro její typ je vhodný. Jistě jich vyzkoušela vícero za ty roky a zůstává věrná svému typu.

A moc se mi líbí jak všechny ženy na svatbě měly ozdoby hlavy ...

pohanka*

U Camilly bych o tom trošku pochybovala /přikláním se k UFO, nebo růžové pneumatice/

hahanaj*

100 lidí 100 názorů- k jejímu typu se i ta "pneumatika"hodila*tuc*

pohanka*
hodnocení

2x

Nejsem modistka, ale domnívám se, že důvodů může být několik.

Ty některé kreace jsou velmi divoké, hodící se k mlaší, nevybouřené ženě a ona již dříve usoudila, že to není její styl.

Tato panovnice je spíše konzervativní typ. Za ta léta panování představuje pro ostrovany stabilitu, rezervovanost, dodržování tradic a etikety. Nechce pro své ,,poddané,, představovat extravaganci a výstřelky.

Je myslím malé postavy a nějaké velké kreace by byly nesouměrné vůči její postavě.

Prostě je to její uniforma a cítí se v ní dobře, též jí to mohla poradit, jak správně píšete, osobní modistka a po celou éru panování tomu zůstala věrná.

doplněno 21.05.18 21:21:

opr. ,,mladší,,

mraf
hodnocení

Zvýšení postavy, to bude asi ten hlavní důvod.

Britská panovnice měří 162 centimetrů a nosí obuv číslo 36. Zatímco manžel princ Filip (který se pracně naučil chodit o krok za královnou ceskenoviny.cz/... měří 1,83m.

Zdroj:

irozhlas.cz/...

pb®
hodnocení

2x
Královna je k nakousnutí. Jak fondánová figurka na dortu. Vždycky tak slaďoučká. Kdyby někdy vyšla před plebs a neměla kabát a klobouk stejné barvy, tak půlka světa omdlí.
still10k*

Ano souhlasim. Napriklad ja bych omdlel okamzite jak bych to videl.

hodnocení

2x

Královna nenosí jen hrncovité klobouky - ale je pravda, že se svojí malou postavou by v širokém "kole" vypadala jako čiperná houba :)

Královniny klobouky - ozvěny svatby
Královniny klobouky - ozvěny svatby #2

hodnocení

2x

@ildika - Kate přišla na svatbu v bílých šatech

Podle mě ty šaty mají nádech do smetanova nebo světloulince žlutava - zvlášť je to vidět v porovnání s čistě bílými šatičkami družičky.

Královniny klobouky - ozvěny svatby #3

Jj, není to vyloženě sněhobílá barva - ale tento odstín lze stále považovat za bílou. Navíc je to kabát a pod ním má oblečeny přímo sněhobílé šaty. Nevím, já osobně bych si nedovolila přijít někomu na svatbu v takovém oblečení.

hodnocení

0x

Já jsem královskou svatbu sledovala na polských Katowicích. Ti začali mnohem dříve, z míst kolem kaple, kde se scházela pozvaná šlechta. Komentář několika specializovaných moderátorů byl naprosto skvělý. Dámy byly v jednoduchých, ale luxusních šatech. O co byly šaty jednodušší, o to byly sofistikovanější kloboučky. Úžasné. Koukala jsem naprosto okouzleně.*palec* Sama na hlavě nikdy nic nenosím. O to více jsem žasla. Byla to pohádka, taková Pretty Woman v přímém přenosu.

hodnocení

0x

Klobouky se mi vesměs líbily (obřad jsem nesledovala, ale prohlédla jsem si nějaké fotky). Ovšem co mě zarazilo, bylo to, že např. Kate přišla na svatbu v bílých šatech. Cožpak u nich neplatí, že tato barva je na svatbě vyhrazena pouze pro nevěstu (a max. ještě pro družičky)?

pohanka*

Vzpomeňte na svatbu Kate a Williama. Sestra nevěsty Katy, Pippa, měla též bílé, dlouhé, jednoduché šaty, obepínající zadeček. Vzbudila velký ohlas a obdiv pro svoji postavu. Bílou barvu až tolik neřešili.

Jenže Pippa tam byla jako družička...

pohanka*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]