Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ženy, nastala taková situace - na začátku června jedu na turisťák (v rámci školy). Bohužel mám mít i MS přesně v této době, což je docela problém, protože to snáším dost špatně (silné křeče apod.). Začínám mít docela obavy, zaslechla jsem, že lze MS lze přivolat o pár dnů dřív (v mém případě by to chtělo aspoň o 5 dnů, což je asi nemožné, že?). Nechci žádnou antikoncepci, žádné prášky... snažím se najít nějakou přírodní a účinnou cestu. Z těch babských rad jsem zaslechla, že docela pomáhá koupel, červené víno, pití heřmánkového čaje? Opravdu to funguje? Možná víte ještě o něčem jiném? Pokud je to ale blbost, tak co nejvíce tedy zabírá na bolesti břicha? Díky za rady.
Ahoj, stoprocentně bez chemie a prášků od doktorka nic nepřivoláš. Doporučuji než se upínat na předčasné přivolání na zmírnění křečí a celkově nepohodu. Doporučuji si v lékarně koupit vitamín E a ten užívat, už začít teď. Pak taky hořčík, tabletky nějaké kvalitní a hodně pít Magnéziu, tu minerálku, ládovat se banány už od teď, taky jsou bohaté na hořčík. A pak hlavně při té menstruaci. Možná bych teď jedla i potraviny bohaté na železo. Pak by měla být menstruace jakž tak snesitelná a bez větších křečí a omdlévání. Na turisťák si nezapomenout vzít hodně hygienických pomůcek, případně termofón, v každém kempu najdete konvici, ve které si ohřejete do něj vodu nebo při nejhorším butanovou láhev a do kotlíku ohřát vodu a napustit do termofonu, přes noc na břicho, na MS křeče zabírá kromě výše zmíněného hlavně teplo.
O funkčnosti babských rad pochybuju, na to zaberu jen homony. Nemusí to být nutně dlouhodobá antikoncepce, dá se jednorázově oddálit norethisteronem.
Proti křečím si nechte předepsat od doktorky Algifen - ten je přímo na křeče, ne jako ibuprofeny apod., které jsou na bolest a tudíž při menstruaci méně účinné. Do určité míry pomáhá hořčík (také tlumí křeče) - ne minerálka, tam skoro žádný není, ale tablety.
Jestli nechcete zajít za svým gynekologem, který by vám ten problém vyřešil, tak potom mne napadá jenom to, že déšt se přivolává bubnováním, takže to třeba můžete zkusit i v tomto případě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.