Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr uzenin vs obsah masa

Od: ondrasek* odpovědí: 10 změna:

Tak jsem kdysi koupil salám vysočinu, vakuově balenou a na štítku jsem se dočetl že výrobek je vyroben ze 118% masa. Toto číslo jsem našel i na několika dalších uzeninách. Jedná se o nějaké jiné značaní nebo je to chyba?já osobně nekupuji nic co nemá min 60%masa ( nejraději 100% klobásky z nedalekých jatek) málo kdo ví že šunka se dělá 60,80,90,100% - to co se prodává v supermarketech okolo 100Kč/Kg je většinou 60% masa a zbytek voda a mouka. Já v MAKRU nakupuji 90-100% a z šunky neteče žádná voda a bez problémů vydrží 10dní.

a velice mě rozesmály debrecinské párečky které obsahovaly 32% masa... tento výrobek bych spíše řadil mezi pečivo*sok*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

0x

Trochu si rýpnu :Víte jak je sója zdravá ...:D

ondrasek*
hodnocení

sója ve větším množství způsobuje neplodnost, ikdyž v číně jí žerou hromady a množí se jak králíci...

ale moje otázka zněla jestli je chyba těch 118% nebo jen nějaké jiné značení. ( než se sebe budu dělat blba v prodejně na reklamacích)

celp*

118% to je nesmysl.Ve vysočině norma určuje nejméně13% čisté svalové bílkoviny nejvýše 50% tuku nejvýše 35% vody a pak různé přísady.Stěžovat si musíš u výrobce,ale k čemu to bude.

malvinka*
hodnocení

0x

A nedošlo k pochybení u lidského faktoru při tisku etiket.

Jsme přece jen lidé...kdoví kde je země původu příslušných produktů.

hablina*
hodnocení

0x

Nejlepší uzenina je žádná uzenina.

detlef

Moje řeč. Maso vůbec, je škodlivé, způsobuje v těle hnilobné procesy...

ondrasek*
hodnocení

No další věc ... nedávno jsem viděl v hypernově sekanou a prý obsahuje 60% vepřového a 40%hovězího masa s tím že tuk je max 20%. Byla úplně bílá = plná sádla , pokud v makru vezmu 80% sekanou tak je krásně masově růžová až červená.

Takže že by zase lhali?

ondrasek*
hodnocení

neboo nedal by si někdo špekáček?

kritik.estranky.cz/...

lm®

Tak ,tak.Jedna věc je uvedené složení na etiketě a druhá věc je,co skutečně ve výrobku je...A to už vůbec nemluvím o některých nesmyslech v uvedených procentech - viz výše.Holt nesmíte všemu věřit.Máte možnost řídit se podle ceny vyšší cena = můžete doufat ve větší podíl masa.Chcete-li ušetřit a jen zahnat hlad můžete klidně popadnout v supermarketu vuřty za 30Kč,které neviděli maso ani z rychlíku.*nevi*

malvinka*

... a nemá tu růžovou barvu na svědomí řeznická sůl*ua*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]