Nejste přihlášen/a.
Tak jsem kdysi koupil salám vysočinu, vakuově balenou a na štítku jsem se dočetl že výrobek je vyroben ze 118% masa. Toto číslo jsem našel i na několika dalších uzeninách. Jedná se o nějaké jiné značaní nebo je to chyba?já osobně nekupuji nic co nemá min 60%masa ( nejraději 100% klobásky z nedalekých jatek) málo kdo ví že šunka se dělá 60,80,90,100% - to co se prodává v supermarketech okolo 100Kč/Kg je většinou 60% masa a zbytek voda a mouka. Já v MAKRU nakupuji 90-100% a z šunky neteče žádná voda a bez problémů vydrží 10dní.
a velice mě rozesmály debrecinské párečky které obsahovaly 32% masa... tento výrobek bych spíše řadil mezi pečivo
sója ve větším množství způsobuje neplodnost, ikdyž v číně jí žerou hromady a množí se jak králíci...
ale moje otázka zněla jestli je chyba těch 118% nebo jen nějaké jiné značení. ( než se sebe budu dělat blba v prodejně na reklamacích)
No další věc ... nedávno jsem viděl v hypernově sekanou a prý obsahuje 60% vepřového a 40%hovězího masa s tím že tuk je max 20%. Byla úplně bílá = plná sádla , pokud v makru vezmu 80% sekanou tak je krásně masově růžová až červená.
Takže že by zase lhali?
Tak ,tak.Jedna věc je uvedené složení na etiketě a druhá věc je,co skutečně ve výrobku je...A to už vůbec nemluvím o některých nesmyslech v uvedených procentech - viz výše.Holt nesmíte všemu věřit.Máte možnost řídit se podle ceny vyšší cena = můžete doufat ve větší podíl masa.Chcete-li ušetřit a jen zahnat hlad můžete klidně popadnout v supermarketu vuřty za 30Kč,které neviděli maso ani z rychlíku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.