Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ztloustnout

Od: rika odpovědí: 9 změna:

Ahoj, je mi 15, vážím 53 kg a měřím 174 cm... Myslím, že bych měla vážit aspoň o 10 kg více.

Snažím nějak normálně jíst, ale i cvičit, jelikož jsem dost slabá.

Prosím poraďte mi, co mám udělat, abych ztloustla v oblasti ramen, paží a boků. Mám opravdu veliké stehna a žebra mi také nekoukají, ale opravdu mi hodně kouká pánevní kost na bocích. Nevím, jestli je to jenom tím, že zkrátka rostu nebo tak, ale ostatní holky v mém věku ty kosti nekoukají, ale u mě to nevypadá hezky, když mám velká stehna, ale boky mám dost hubené. Stejně tak u ramen, celé ruce mám také dost hubené..

Prosím, poraďte mi někdo, dělám něco špatně? Jím něco až moc a kvůli tomu mám velká stehna a něco mi schází a pak mám 53 kg? Prosím, jak ztloustnout na bocích a na ruce?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyhledej v blízkosti svého bydliště výživového poradce a obrať se na něj. Odborník ti poradí lépe, než 10 laiků zde na fóru;)

hodnocení

2x

Ahoj, jak ztloustnout, no základem je kvalitní jídlo. Doporučuji se zaregistrovat na kalorických tabulkách kaloricketabulky.cz/... Pak si zjistíš podle sebe svůj bazální metabolismus. Nenechávej tam nastavený ten, co ti nastaví ty tabulky, níže napíšu jak na něj přijdeš sama. Nastavíš tam i makra, což je počet bílkovin, sacharidů, tuků a vlákniny, které za den musíš sníst. A tím se řídíš, základ je jíst tak, abys byla nad bazálním metabolismem a to o hodně, pokud potřebuješ přibrat. Na této stránce bazalnimetabolismus.cz/... si zjistíš podle zadaných údajů, kolik jaký je tvůj bazální metabolismus, pokud nesportuješ, zadáš nepatrnou aktivitu a pro tebe mi to vychází cca 7 500 KJ, a to je číslo, když budeš jíst, tak nepřibereš. Jen pokryješ potřeby těla. Doporučuji začít, pokud nesportuješ s přijmem okolo 8 000 KJ. Co teda prakticky jíst? Hodně rýže, brambor, těstovin, kvalitní bílkoviny, maso, jaké ti chutná, vejce. Kvalitní tuky, myšleno třeba olivový olej, máslo, másla z ořechů. Já třeba ještě piju nutridrinky, dají ti v 200 ml třeba i 1 500 KJ, ideální na svačinu. Nepřibereš z rohlíků, dortů, uzenin, brambůrků, hamburgerů, bonbónů, oplatek ani ničeho podobného, to jsou prázdné kalorie.

Jo, taky nebudeš přibírat bez cvičení, kliky, dřepy, cvičení s činkou, vyhni se kardiu, to spaluje kalorie, to je třeba běhání, bruslení, jízda na kole, spíš cvič s vlastní váhou nebo s lehkými činkami. Tím vybuduješ svalovou hmotu, bez toho abys hubla.

rika
hodnocení

Děkuju mockrát, budu se podle tohoto řídit!

Nemáš zač. A nezapomeň být trpělivá, přibírání je běh na dlouhou trať, nepůjdete to rychle. Když budeš trpělivá, výsledky se dostaví. Držím palce. ;)

rika
hodnocení

Budu trpělivá :) Jen bych se ještě chtěla zeptat, jestli nevíte jak moc mi v tomto pomůže zelenina a ovoce a když už, tak jaké přesně je nejlepší?

Zelenina je vhodná, ale pamatuj, že většinou mívá málo kalorií, určitě je dobrá na doplnění vitamínů a minerálů. Můžeš ji jíst podle chuti, podle toho, která ti dělá dobře, já třeba nemůžu zelí, protože mě prohání, ale to každý si vysleduje sám. Hlavně pamatuj, že když máš hlavní jídlo dejme tomu plátek masa, tak si k němu musíš dát ty kvalitní sacharidy, třeba 250 gramů brambor, nebo 200 gramů rýže nebo těstoviny. A ještě k tomu můžeš tu zeleninu, ale rozhodně nenahrazovat přílohu jen zeleninou. Pokud chceš chroupat zeleninu u televize, místo brambůrek, doporučuji si k ní koupit arašídové nebo jakékoliv jiné máslo z ořechů, a do toho si zeleninu namáčet, kousky zeleniny, která ti chutná, zvýšíš kalorickou hodnotu, dostaneš do sebe se zeleninou dobré tuky, a tvoje tělo si bude chrochtat blahem.

rika
hodnocení

Dobře chápu, děkuju moc za radu!

hodnocení

2x

Mám syna, je 2x tak starší jak ty a pohybuje se ve tvé výšce a váze... Není jedlý typ a ani sportovní... Jí zejména na noc a tak různě, ale nemůže přibrat... A to má široký hrudník, myslím jako široká ramena.. Věřím, že u holky je to trochu jiná záležitost, ale ještě jsi trochu ve vývinu, tak je předpoklad, že ještě něco přibereš a postava se ti trochu zakulatí...

rika
hodnocení

Dobře, děkuju moc za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak ztloustnout

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]