Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Nejsem moc zručná. Chtěla bych známé upect k narozeninám jednoduchý dort. Napadlo mě, že si objednám kulatý jedlý papír s textem přání k narozeninám. Jenže přemýšlím, že nevím, jak se vlastně s tím jedlým papírem pracuje, abych neco nezkazila. Povrch korpusu potřu krémem a papír tam jen položím a přitisknu? Na netu vidím, že na to existuje ještě nějaký gel. Mám si ho také pořídit nebo to jde i bez něj?
Pokud máte nějaký recept na jednoduchý krém, který se vždy povede, prosím, napište mi ho. Moje představa je taková, že bych ho dala dovnitř korpusu, rozetřela po stranách dortu a jednoduše ozdobila dort kolem jedlého papíru (teď mě napadá -nejdřív dát ten papír na vrch a pak asi dozdobit tím krémem že?) Pak bych dozdobila nějakým ovocem.
Moc děkuji za Vaše rady.
Manželka s úspěchem používá tento krém:
Krém:
Na cca 2,5 kg dortu potřebujeme krém ze 750 ml mléka, ve kterém uvaříme 3 pudinky(záleží na chuti)
a necháme vychladnout. 2 kostky másla rozetřeme s 250 g moučkového cukru a po troškách vmíchávat vychladlý pudink.
Tímto krémem (světlým) můžeš potřít korpus, položit jedlý papír. Nepoužívej želatinu nebo marmeládu, to by papír rozmočilo. Okraje musíš zatížit krémem a pokud to je dort pro děti, tak i lentilkami. Ovoce tam nedávej, rozmočilo by to papír, který na dort dáš 2-3 hodiny předem, aby změkl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.