Nejste přihlášen/a.
Když uvařím kuře na paprice tak mi někdy zřídne omáčka.Prosím o radu co s tím.Dávám do ni smetanu i kysanou smetanu.
Předem děkuji
Občas stejný problém mívám také. Omáčka nebo UHO (univerzální hnědá omáčka) nejde zahustit. Kdyby se smetana srazila, vypadalo by to jinak. Navíc, když se solí a kyselí do plného varu, nesrazí se. Ale ono to je stále řídké. Někfy stačí 2 lžíce mouky a jindy nepomůže ani velká spousta mouky. Při stejném postupu. Z nějakého důvodu omáčka nejde normálně dohustit. A také na druhý den, když se přihřeje, je ještě řidší. Myslím si, ale jen myslím, že je to moukou.
Jak vyplývá z mého jména, nejsem začínající hospodyňkou. Je zajímavé, že stejným způsobem zahušťuji omáčky nějakých 55let, odkdy jsem začala samostatně, bez dozoru maminky, vařit a až teď, v posledních snad 5ti letech je to problém. Ale děkuji za nápad. Vyzkouším do polévek, místo zásmažky.
@barbakan - ... i koprovka zřídne po přidání octu?
Dochucuji citrónovou šťávou, ale to je jedno.
Dávno před lety jsem dostala dobrou radu - cokoli se smetanou/mlékem nejdřív provařit se záklechtkou nebo jíškou a teprve do hotového přidávat kyselé "cokoliv" - od octa přes smetanu po okurky. Zřídnutí se dá předejít hustším základem - ale jako bonus se při tomhle postupu omáčka nebo polévka "nezdrcne".
Nepamatuji se, že by omáčka zřídla. Dělám to tak, že když je maso změkne, doleji vodu, přidám vlažnou smetanu a zahustím hladkou moukou rozkvedlanou v troše studené vody-pak mírně chvíli povařím. Vypnu, míchám a přidám trochu citronové štávy za stálého míchání. Nic nezřídne a druhý den je omáčka dobřejší a mírně hustější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.