Sice držťky nejím, ale babička do nich vetřela hrubozrnou sůl a pokud nebyla k dispozici, tak i písek a pomáhala si i kartáčkem. Držťky potom na hodinku ponořila do studené vody, občas s nimi zamíchala a do vody přidala peroxid, který je vybělí a částečně i desinfikuje.
Tak tyto vám rozhodně nezesvětlí, takové bych nikdy nekoupila, já si drštky vybírám, tyto jsou zřejmě trale zbarvené díky nějaké potravě. To jste si je nemohla vybrat?
Drštky se sváží drátkem a hodí se do splavu v potoce,(nedoporučuji ve Vltavě)pokud se zde vyskytuje pstruh,lipan a další fauna horského potoka tak nezapomenout vytáhnout třeba druhý den...kvalita vyprání se pozná bělostí...a přeji dobrou chut. poté vařit do měkka dle své receptury.jíme od cca 1977 a nepotřebujeme ani V.Z.P.(vzájemná pomoc po...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.