Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit hotove zeli?

Od: zeli odpovědí: 10 změna:
Prodáva se nekde jiz hotove uvarene zeli? Nechce se mi s tim smradit doma, nez se uvari je citit po celem byte az na chodbu, digestor na pach nestaci. Bylo by ideálni sehnat aspon 3kila do zásoby, ale kde?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

5x

Ano prodává. Uvařené bílé a červené zelí nabízí Globus, tedy balené v porcích. Je možné domluvit a předem objednat v větší množství. Když ne u pultu, tak v jídelně určitě. Též jenom třeba omáčku - koprová, svíčková, rajská.

doplněno 06.05.18 13:50:

Na Černém Mostě to mají v otevřeném, chladícím pultu, prodavači mají za zády vstupy do zázemí. Tedy ne na ploše uprostřed. Vyberete si sami balíček podle toho, co právě potřebujete.

Najděte si stránky Globusu a plán hypermarketu podle toho, do kterého byste dojel. V tom čerňáku to je, horní patro, pod číslem 4, hotová jídla. Před rybami a sushi.

doplněno 06.05.18 13:52:

Dole v přízemí je nová jídelna, nevím, co mají dovoleno /od hygieny a vedení/, ale zkuste se tam zeptat na více porcí do vlastního obalu.

zeli
hodnocení

Diky za tip, v tom Globu se to prodává u pultu s pomazánkama a uzeninama, nebo nekde v regále? Jinak k ostatnim odpovedim jen dodam, ze otevrit okno nestači(kysane z pytliku varim do zmeknuti cca pul hod.) a hotovku mohu kdyztak dochutit.
pohanka*

Úsek se jmenuje ,,SNADNÉ VAŘENÍ,, a zelí tam mají v pytlíkách /asi stejně velké - kalibrované za 19,90. Tedy za 20 korun.

Měli bílé i červené.

Určitě se to prodraží, protože práci toho druhého musíte zaplatit a pevný obal. Ale když člověk pospíchá, nebo to opravdu nechce vařit. Dochutit to lze vždycky.

hodnocení

5x

V každém bufetu s hotovými jídly - nebo se zeptejte v nejbližší restauraci. Jen bych nedporučovala kupovat do zásoby, ale pokaždé čerstvě uvařené.

lidus*
hodnocení

3x

3kg vařeného zelí do zásoby, tak to slyším poprve. Hlávku zelí nakrouháte, do hrce vodu, sůl a kmín a za chvilku máte uvařeno, cibulová jíška, spojit a jíst nebo kupte sterilované a postupujte stejně. Pokud vám zelí smrdí otevřete si okno.

hodnocení

2x

Jaké zelí máte na mysli? Kyselé nebo hlávkové? A teď už i nové. :-D Když koupíte už uvařené zelí do zásoby, zkazí se, zkysne. Zamražené a pak ohřáté, není dobré. Stane se z toho napůl kaše. Změní se struktura i chuť. Bude z toho amaroun. ;)

doplněno 06.05.18 16:07:

Ještě by mohlo být řešením, kyselé zelí vařit v papiňáku na hodně mírném plameni, téměř bez syčení, cca 20minut. ;) Já kyselé zelí moc miluji a každý týden ho musím mít jinak. Segedýn, polévku, zelí. Se mnou si ho dá moc rád i pes. Bez zelí neumím žít. Fakt si nemyslím, že je mi po bytě cítit. Sama ten pach ze zelí, druhý den nesnáším. Vyvětrám.

zeli
hodnocení

Ja vetšinou kupuji kysane a u nás doma dlouho nevydrzi, všichni si nandaji na talir velke porce a ješte pridávaji, ani bych to nedávala do mrazáku jen do ledničky tak na dva dny :) Máme u nas v pneláku nájemniky, kteri vari zeli furt a je to vsude citit, vsichni je za to pomlouvaji a nechci byt podobne terčem. Jenze kdyz to aroma čucháme tak máme taky vic chuť *smich*

hodnocení

1x

No já bych ho teda nekoupila, není nad to ochutit si ho sama podle sebe. Já zelí miluji, vařím ho často, občas smíchám i kyselé s hlávkovým nebo s kedlubnovým. Kysané ani nekupuji, to jejich už moc zdravé není, je to samý ocet. Kysané si dělám sama na podzim do zeláku

joudic*
hodnocení

0x

tak prece sterilovane ve skle... to nesmrdi pri vareni, a je za chvili hotove (nekupovat znojmia, krouhaji do toho i drevo a nestravitelne kusy, kupodivu ty levne (Aro, aspol) jsou o 2 tridy lepsi)

wanesa*
hodnocení

0x

Já tedy nevím,ale když si dělám hlávku zelí doma,tak mi to voní a ne smrdí.A navíc si to ochutíte přesně podle svého...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]