Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ošetřit starý kočárek Liberta

Od: vlastovka82* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
plánujeme miminko a ráda bych věděla,jak ošetřit kočárek značky Liberta,který ležel 30 let ve sklepě. Čím ho namazat? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

2x
Silikonový olej ve spreji a hadřík.
olin*
..zapomněl jsem na kolečka, po sundání/ před nandáním osičky lehce pomáznout obyčejnou vazelínou, v případě velké nouze sádlo..
ddd

... sádlo? to nemyslíš vážně, asi nevíš co je to za lepidlo. To by si pomohla. Vaselina stačí.

olin*
..omluva za sádlo-sádlo tedy jen na chleba..

A občas na mazání koleček kočárků*smich* V nouzi každé mazivo dobré;)

lidus*
hodnocení

2x

Nevím jak se ta růžová pasta na kov jmenuje, to budou vědět muži a ten můj doma není, ale kočár byl jako nový a koženka se dělala silikonem. Holky měly kočár po mamince na dvůr a později vozily se v něm s kocourem. Já občas vzala ten hrkač na ulici ale manžel a dcera nadávali, že je to na ostudu. Kočár byl krásnej, zelenej s okýnky a tou pastou šel vyšurovat i rez, kočár jako nový.

zbynekj*

Růžová pasta na kov se jmenuje Silichrom.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, vytáhnout ze sklepa, vyhnat pavouky a řádně očistit od prachu. Na kovové součástky použijte cídidlo Sitol (koupíte ho v drogerii nebo např. viz odkaz), který se dříve jmenoval Sidol (to asi myslela @lidus) a na koženku viz výše. Zřejmě to bude chtít i promazat osu u koleček či jiné pohyblivé části (např. olejem na šicí stroje nebo jízdní kola a rozhýbat). Zdravím!

xantea.cz/...

hodnocení

2x

Kupte si nový, přece nenecháte miminko čuchat tyto čistící a mazací prostředky ...*stop*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sidol

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]