Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Grilovaný divočák

Od: babajaga® odpovědí: 13 změna:
avatar babajaga

Dobrý den,

hasiči grilovali divočáka a syn nám donesl kousek ochutnat. Bohužel ale, ne hned teplé, čerstvé, ale až druhý den po grilovačce. Proužky masa /odkrojky/ jsou tak velice tvrdé, tím spíš, že se jednalo o libové maso z kýty. Nedá se to vůbec ukousat.

Jak toto maso přinutit, aby změklo? Při povaření se mi do vody všechno dobré z masa vyvaří. Pečení se mi také nezdá jako vhodné, to se spíš maso ještě víc vysuší. Uvažovala jsem pomlít kance do sekané či rizota, ale to mi zase připadá škoda. Ráda bych to upravila nějak líp, vždyť kdypak má člověk na stole kance?

Poraďte mi, prosím, jak to udělat, aby už vychladlé ogrilované maso změklo. Děkuji - Jaga.

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*
hodnocení

1x

Asi neporadím,ale mě nikdy grilované maso nechutnalo -pokud se dělal veliký kus a ořezávalo se .Připadalo mi to jako dříví.

 

hodnocení

1x
avatar jethro

Kanec nekanec, maso z včerejší grilovačky bych nakrájel na malé kousky a hodil slepicím.

 

hodnocení

1x
avatar totak
Jestli je toho tolik aby to stálo za tu práci tak bych to hodil na osmaženou cibulku, dusil a udělal z toho trošku guláše. Když kančí tak na gulášek. Šípkovou asi dělat nebudete :). Případně přihodit pár kousků bůčku aby to stálo za práci.

 

hodnocení

0x

Nabrousit zuby a žvýkat a žvýkat nebo opravdu umlít.

 

hodnocení

0x

Nezměkne - a tepelnou úpravou většinou ztratí i chuť.

 

hodnocení

avatar babajaga

Také si myslím, že s tím nepůjde nic kloudného udělat. Dopadne to asi tak, jak radí Jethro. My s dědou na to nemáme chrup. Jaga.

hahanaj*

souhlasím- škoda proudu a práce

 

pb®
hodnocení

0x
Já bych to podlila pivem a zkusila dopéct v troubě. Na málo stupňů a nechat to pár hodin. To by bylo, aby maso nezměklo.

 

hodnocení

0x
avatar marunaa

Jedině pomlet a zkusít karbanátky :-D

 

hodnocení

0x

Zdravím,Jaguško :)

Vyhoďte to.

Opravdu nemá smysl nad tím dále dumat.Kančí je tvrdé maso,které se musí předem naložit do marinády.

Alespoň na dva dny.

Nové koření,bobkový list,tymián,rozmarýn,pepř,jalovec,nakrájenou cibuli,česnek,olej a sůl.

A předem rozkrájet na plátky a rozklepat.

Potom je to dobrota *mnam*

Hasiči si nedali záležet.Škoda.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Já bych ho naložila do marinády a pak zavřela do papiňáku jako guláš. Občas bych otevřela, abych dolila vodu a nechala ho, až změkne. Kančí guláš je dobrota.

toprecepty.cz/...

 

sarusinek*
hodnocení

0x

Neodpovím na otázku,

jen jsem zvědavá.

Babuškojaguško, kde Vám byl tak dlouhou dobu konec?

hodnocení

Odpověděla jsem Vám do vnitřní pošty. Jaga.

Jinak - kance sežraly slepice. Děkuji za rozumné rady.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]