Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám fritézu na 3 litry oleje. Mám také takový jemný kávový filtr.
Uvažoval jsem, že bych ten olej přefiltroval po použití a nějak uskladnil.
Kde se má olej uskladňovat? Můžu ho přefiltrovat a nalít zpátky do té fritézy?
Desetkrát asi ne, ale klidně přecedím olej asi třikrát. Dělám to kvůli tomu, že jsou v něm napadané drobky a ty se pak přilepují na nové jídlo a to mi vadí. Vůbec do lednice nedávám, mám v kelímku s víčkem a nic se neděje. Je to olej, nemá se v něm co kazit, když je přecezený. Ale všimla jsem si, že po třetím použití opravdu mění barvu a cítím určitý specifický odér. Do fritézy ho klidně můžete nalít zpátky, ale jen v tom případě, že budete za krátko používat znova. Pokud budete používat třeba až za měsíc, tak bych ho nalila někam jinam.
Klidně opakovaně, ale ne na věky. Tak desetkrát a vyměnin. Skladovat v chladničce. A lepší je olej nasycený, který je stabilnější a neoxiduje tak snadno.
Nechám pár dní usadit, přefiltruju přes hustý hadr a naleju do nádrže auta (diesel). Ale u novějšího motooru bych to asi nezkoušel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.