Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chorobné přejídání

Od: peltaga* odpovědí: 14 změna:
Trpím chorobným přejídáním a už mám 118 kg. Nemohu se ovládnout a strašně se stydím. Poraďte, prosím.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

4x

To si musíte srovnat v hlavě , s tím vám nikdo nepomůže.Musíte mít pevnou vůli -nic jiného nezabere.

peltaga*
hodnocení

Zkouším aspoň projímadla.
hahanaj*

to bych rozhodně nezkoušela !- stačí se nepřejídat

Projímadly vyháníte čerta ďáblem. Pokud jste na to sama krátká, tj. nemůžete s tím nic udělat, nebojte se obrátit na odborníka, psychoterapeut nebo psycholog.

nechcirict

@hahanaj Radit člověku s PPP aby se nepřejídal, je rada nad zlato, fakt. To asi sám neví *sok* Je to jako říct kuřákovi, ať si prostě nezapaluje, nebo feťákovi, ať dál nebere.

Pro tazatelku: Já si myslím, že jediná cesta vede přes urovnání psychiky. Vědet proč se přejídám, co tím zakrývám, tiším, kompenzuji a tento problém odstranit. Neříkám, že cesta musí být vždy přes psychologa, ale ten dobrý by mohl hodně pomoci. Nejrůznějšími formami PPP trpím asi od 8 let, kdy se rodiče rozvedli a já zažila něco moc nepěkného. A ač jsem v průběhu časů sváděla nejrůznější boje s váhou - a leckdy byli i úspěšné a já hodně zhubla - tak jsem to definitivně nevyřešila nikdy. Hlavní porblém spousty PPP je sebenenávist, obviňování se... a to se mi nikdy odstranit nepovedlo.
Bohužel, pochopí to málokdo. Je pro nás přijatelné, že většina kuřáků neodvykne, stejně tak feťáků... Ale na přejídače se kouká jako na vyžraná prasata, která si neumí říct ne s něčím tak pitomým, jako je jídlo.

Kdysi jsem sledovala nějaký dokument o těchto poruchách, kde mluvil lékař - sám přejídač. U něj byl problém spuštěn matkou v dětství. Plakal a říkal, jak by chtěl být normální. Jak se na sebe nemůže dívat. Jak ho bolí, že se za něj musí stydět jeho děti, že jejich táta je ten tlustej. Ví, jaká má obezita rizika, však zachraňuje životy jiných a přesto si nedokáže pomoci. Alkoholik může přestat pít. Kuřák může přestat kouřit a už si nikdy nezapálit. Ale nemůžete přestat jíst. Nejde to. Každý den svádíte ten boj, že si musíte strkat jídlo do pusy, ale jen některé a v nějaké určité míře... A často tomuto svodu podléháte.

Moc dobře vím, že život s PPP je na prd. Bojujte a snažte se zvítězit.

hodnocení

3x

Chorobné přejídání je porucha příjmu potravy.

Tohle video je motivační.Na youtubku mimo jiné,což jsem se zděsila je takových videí kvantum *zed*

Spousta děvčat si tím prošla,nebo prochází.

Mrkni se.

Projímadlo Tě zničí !

Uvědom si,že máš v sobě nahromaděné tuny sádla za léta přejídání,čili obžerství.

A to sádlo projímadlem nezlikviduješ.

iz*

Ta holka z videa je odstrašující příklad! (Doufám, že ji tu nezahlédne ta, co chce přibrat kilo, ale nepřibrat objem...)

hodnocení

2x

Do hlavy jste si nainstalovala, podobně jako do počítače, program, zvaný jídlo. Podobně funguje třeba alkoholizmus. A tento program nelze hodit do koše, odinstalovat, zbavit se ho. Bude v hlavě stále. *stop* Jen pevná vůle může něco změnit, protože stále budete bažit po jídle, jako alkoholik po pití.

72mona3*
Bohužel je to horší. Alkoholu se pevnou vůlí můžete vyhýbat, jídlu však ne. Jídlo je nutnost, nelze se odříznout jako od jiných závislostí. :(

joudic*
hodnocení

1x

kdyz bude doma jen mrkev, rajcata, okurky apod, tak vas to za prve prestane brzo bavit se prejidat, a za druhe se muzete beztrestne prejist tak, ze se ani nepohnete :)

hodnocení

0x

Zkuste najít někoho s podobným problémem, komu to také vadí, že má nadváhu. Ve 2 jdou kila dolů lépe.

Jinak: hodně pohybu - klidně jenom procházky, ale aspoň hodinové a každý den. Jídla menší porce, než jste zvyklá, a pravidelně cca po 3 hodinách. Jestli chcete trošku "pomoct" potravinovými doplňky, doporučuju ostropestřec (dávám přednost drcenému nebo granulovanému). Hodně pít (vodu!).

A s hubnutím začněte na 1. máje - ubývá měsíc a to jde hubnutí dobře.

Nesnažte se zhubnout rychle, ta kila jste také nastřádala za delší období. Nezapomeňte, že tělo má "pamatováka", bude se snažit "svá" kila udržet. Nějakou dobu potrvá, než váha ukáže, že jste shodila aspoň něco.

hodnocení

0x

U spousty lidí je to vrozené. V minulých životech měli nedostatek a teď se nedokáží ovládnout. Prostě je to psychika a je těžké s tím bojovat. Až se budou rodit děti co žili v blahobytu, bude to lepší. Snad.

Takže jen udělat změnu v hlavě. Běžte se kouknout někam na podobné lidi, jak je to hrozné. Mě to pomáhá. Třeba ten malý šot z Domácí péče, jak sprchují babičku kolem 150 kg.

hodnocení

0x

Dobrý den,

myslím,že by Vám pomohla konzultace s psychologem. Bulimie je psychická porucha a je zapotřebí ji řešit s odborníky,sama se toho nezbavíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]