Dobrý den, zkouším tady hledat radu od někoho, kdo třeba má zkušenosti, nebo se v tom vyzná. Před 2 dny se mi stalo, že jsem si omylem docela dost nakopla nehet na palci u nohy a začalo to krvácet a docela dost bolet. Mám po plastice nehtové lůžka už několik let a zrovna tento nehet mám už úplně zdeformovaný a vzdy byl při nějakém silnějším dotyku bolestivý. Ale ty dva dny, po tom silném kopnuti, mám jako kdyby nehet částečně uvolněný, bolí to při dotyku, nebo v botách, teď zrovna mam ve spodní části nehtu takové trhavé bolesti. Zatím dávám obvaz s Betadine. Měla bych navštívit lékaře? Nějak teď nevím, jak postupovat. Děkuji předem za odpověď.
Jestli máte jít k doktorovi, to si netroufnu říci. Ale máte-li ho po plastice, možná, že by to nebylo od věci.
Ten nehet určitě "zesleze", odpadne a nějakou dobu potrvá, než naroste nový. Je to nepříjemná a bolestivá situace.
doplněno 26.04.18 10:13:
Jak dlouho, to se dá těžko odhadnout, ale myslím si, že za rok se bude dát s tím žít.
nik*
No vzhledem k tomu, že ten nehet je po tolika zakrocich kvůli problémům s neustále zarustajicimi nehty opravdu zdeformovaný a roste pomalu, tak právě nevím. Mně ten nový nehet bude růst i 2 roky.
Nakopnutí hodně bolí,musí to odeznít,zkuste to ledovat,když rána zaschne,polít dezinfekcí a natřete měsíčkovou mastí a zavázat. No ale sledovat to,kdyby se to nelepšilo,hnisalo,tak radši toho lékaře.
V mládí jsem si ukopl palec, spíš sem ho měl naštíplý. Slezl mi nehet a narostl do dvou měsíců nový. No uvnitř ta kost to bolelo snad ještě rok nebo když bylo před deštěm, tak snad tři čtyři roky jsem to cítil určitě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.