Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je potřeba v těhu brát Femibion?

Od: janah* odpovědí: 8 změna:

je potřeba v těhu brát Femibion? Doporučil lékař brát celé těhu. Jak to vidíte vy?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych se držela toho co mi doporučuje lékař. K němu chodíte na prohlídky atd. takže ví co je pro vás dobré. My si o tom můžeme myslet cokoliv, ale nejsme lékaři.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, není to lék (je to doplněk stravy) a přesto bych dal na doporučení lékaře - patrně si všiml, že Vám chybí vitamíny (nebo se toho obává). Nemělo by to být nic špatného a můžete ho používat i v době kojení. Takže, není to povinné, ale snad prospěšné. Zdravím!

iz*
hodnocení

0x

Já sice vždycky tvrdím, že by se člověk měl řídit doporučením svého lékaře, ale u různých doplňkůstravy to až tak nevidím.

Já bych se s lékařem poradila spíše o zdravé výživě → takové, abych žádný doplněk stravy užívat nemusela.

Femibion obsahuje mj. kyselinu listovou, kterou je mnohem lepší přijímat ve stravě. Máte-li ve stravě dostatek zeleniny, máte dostatek i kyseliny listové. A pozor, její pře/nadbytek může spíše škodit.

pb®
Potravou nelze přijmout tolik kyseliny listové, kolik jí těhotná potřebuje, tedy asi 400-600mikrogramů. Navíc potravou se vstřebá do organismu jen 50% tohoto vitamínu. Nejvíc ze zeleniny má brokolice, okolo 100mikrogramů na 100g zeleniny. Při přepočtu je to 1,2kg syrové brokolice denně. Jestli tohle nějaká těhotná zvládne sníst, zaslouží metál.
iz*

Kyselina listová není jenom v brokolici, teď na jaře a přes léto až do podzimu bude téměř ve všem, co tazatelka sní. Za "bezpečnou" dávku se považuje 400 µg denně.

Tuto dávku lze snadno překročit, protože je kyselina listová téměř ve všem. Zdrojem kyseliny listové jsou vejce (hlavně žloutek), mléčné výrobky (některé sýry a tvaroh), vepřová játra, treska, vlašské ořechy (77 µg ve 100 g), kuřecí játra (380 µg ve 100 g), celozrnný chléb a samozřejmě zelenina a ovoce (např. banány, pomeranče).

Nadbytek kyseliny listové může škodit, neboť podporuje nejen správné dělení buněk plodu, ale dělení buněk vůbec. (To, co může plodu prospět, může škodit jinde.)

Škodit může i v těhotenství. U myší se v souvislosti s nadužíváním kyseliny listové prokázal zvýšený výskyt vrozených vad, podle některých odborníků může docházet i k potratu.

Pokud zvýšený (600 až 800 µg) příjem, pak před otěhotněním. V průběhu těhotenství už podle mé gynekoložky radši ne. Podle ní stačí v těhotenství i v době kojení to, žena přijme v potravě.

Je potřeba v těhu brát Femibion?
iz*

Nežádoucí účinky:

Je potřeba v těhu brát Femibion? #2

floro*
hodnocení

0x
A hlavne, Femibion je desne drahy. Kolem 500 za baleni na mesic. Jsou i jine znacky a levnejsi.

marionnnn
hodnocení

no mně taky doktor řekl, ž stačí ten femibion, že je tam vše, co maličký pro svůj vývoj potřebuje. Myslím, že můžeš být v klidu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]