Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrkev barvi zuby

Od: barva odpovědí: 12 změna:
Mám mrkev rád a uz jsem vyzkousel ruzne recepty, ale vadi mi, ze ta mrkev bohuzel barvi bile zuby do zluta a cim vic ji jime, tim vic máme zlutý usmev. Čim to nejlepe čistit, poušti to vzdy?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

Kupte si v lékárně kysličník, pár kapek do vody a vypláchnout pěkně ústa. Nejen že bělí, ale pomáhá i proti zánětu dásní. A je to bezpečné, protože peroxid vodíku se ve stmatologii běžně používá.

72mona3*
hodnocení

2x

Až tak?

Existuje spousta potravin, které barví zuby. Většinou si stačí po jídle vypláchnout pusu. Kde to jde, tak rovnou vyčistit zuby, kde to nejde, tak žvýkačka. M.

an*
hodnocení

2x

Jezte také jahody, protože obsahují enzym, který je přirozeným zubním bělidlem. Také můžete zuby jen potírat rozkrojenou jahodou.

hodnocení

1x

Tak to dodnes nepozoruji a mrkev jím často.

hodnocení

0x

A to máte svoje zuby nebo "třetí zuby"? Mám svoje a nikdy se mi neobarví žádnou potravinou, používám pastu Lacalut Aktiv. ;)

72mona3*

Proto se ptám "až tak?" K barevným změnám totiž dochází postupně. Kuřáci či pijáci kávy by mohli vyprávět... Ale také je pravdou, že každý máme jinou kvalitu skloviny a ta udělá hodně.

barva
hodnocení

Maky - Treti zuby je nejlepši mit z keramiky nebo porcelánu, tenhle material totiz je stálobarevný, ale plastove korunky na pojišťovnu jsou porezni a zbarvuji se časem do tmavšich odstinu a nedaji se vybelit, na rozdil od prirodnich zubu.

hodnocení

0x

Hmm,barví zuby.

U nás se jí mrkve kvantum.Zrovna tak jako třeba červená řepa.Ta barví totálně,o červeném víně ani nemluvím.

Je důležité po jídle vyčistit chrup,nebo alespoň tu žvýkačku,jak už zde zaznělo.

Také je dobré alespoň dvakrát týdně promíchat pastu na zuby s trochou jedlé sody,ta bělí.

Ne více,jelikož ničí sklovinu.

barva
hodnocení

Jak jsem si vsiml doma problem nemaji starsi jedlici s keramickým chrupem, ten se nezbarvi, ale my mladši kdyz si po mrkvovem menu dáme ješte kafičko a cigaretku nebo treba červene vinko, to je nadeleni..*sok**alene* belici pasta nestači!
72mona3*

Řekla bych, že nás pěkně lakujete!

A s bělícíma pastama opatrně. Jak myslíte, že fungují? Čím víc používáte, tím větší problém budete mít.

barva
hodnocení

A nemyslite, ze častejši čišteni zubu nepoškozuje pasta/kartaček sklovinu? Nezná nekdo neco bezpečneho na kvalitni odbarveni zubu po barvicim jidle?

72mona3*
hodnocení

0x

Čištění zubů sklovinu nepoškozuje. Je to mechanický otěr. Když jíte, dochází k mechanickému otěru také. Poškozuje tedy samotná konzumace jídla sklovinu? Čištění zubů se nedoporučuje pouze po kyselém (třeba jablka, džusy apod.). Pokud máte doopravdy problém, konzultuje se svým zubním lékařem cu hygienistkou. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]