Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mít padnoucí oblečení?

Od: kevin20 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

nedávno jsem nastoupil na VŠ ve velkém městě (jsem z vesnice) a zjistil jsem, že jestli nechci být za barbara, musím si upravit svůj šatník... Všichni tady mají pěkné, padnoucí oblečení.

Všechno oblečení co mám mám po sourozencích nebo od rodičů, kteří mi ho většinou koupili jako dárek, takže jsem si ho předtím ani nezkoušel atd...

Celou dobu mi to bylo jedno, byl jsem rád, že mám co na sebe... ale většina je vytahaná, příliš velká, příliš malá nebo prostě nepadnoucí, s různými dětskými motivy, nekvalitní, od vietnamců, atd...

Zkusil jsem vytřídit věci, které mi jsou příliš velké nebo malé nebo které jsou méně či více děravé nebo poškozené a zjistil jsem, že nemám vlastně skoro žádné oblečení...

Můj plán je takový, že si zajdu na brigádu a tak za 10K si nějaké oblečení pořídím... protože opravdu nemám skoro nic a navíc nechci nosit jedno tričko neustále... rád bych měl třeba dvě tři padnoucí trička, což není snad takový nehorázný požadavek.

Protože 10K dneska na pořízení celého šatníku je žalostně málo, rozhodl jsem se, že zkusím i second hand. Ve městě, kde nyní bydlím, jich je spousta a proto si na to vyhradím den nebo dva a zkusím to pořádně "propátrat".

Byl jsem v jednom obchodním domě a tam jsem byl v obchodě s oblečením. Ještě předtím jsem se na internetu podíval, jak vybrat padnoucí oblečení.

Uvedu příklad: tričko s krátkým rukávem...
– RAMENA: ramenní šev by měl směřovat cca 4 cm nad rameno, jak je takový ten výstupek té kosti
– RUKÁVY: délka rukávu by měla být někde v půli cesty mezi podpažím a loktem, šířka při svěšených rukách cca podle paže a asi 2 cm rezerva pro pohyb
– HRUDNÍK: v oblasti prsou by se neměly vyskytovat horizontální čáry nebo hrbolky, látka by měla na okrajích v oblasti pasu mít asi 3 - 5 cm rezervu
– DÉLKA: tričko by mělo končit cca 5 cm pod spodní hranou opasku

V obchodě jsem nenašel ANI JEDNO tričko, které by výše uvedené splňovalo... vždycky byl problém s nějakým z těch parametrů a tričko nevypadalo dobře.

Nejčastějším problémem byla samozřejmě délka trička. Přijde mi, že pokud chlap neměří 185 cm a více, má prostě smůlu. Já měřím 174 cm a tak mám celkem problém. I když tričko sedí, šířka, ramena, rukávy, atd... tak je prostě příliš dlouhé.

Vím, že se dá tričko zkrátit, ale já sám nemám s šitím žádné zkušenosti a jsem dost nešikovný :) Na to si moc nevěřím. Nemám ani nikoho, kdo by to uměl. Díval jsem se na ceníky různých firem, opraven oděvů, apod... a zkrácení trička stojí cca 200,-, což je na mě moc, vzhledem k tomu, že kvalitní tričko z obchodu stojí třeba 500,-. To by se cena vyšplhala na 700,- za jedno tričko. Řekněme, že bych chtěl třeba tři a jsme na 2 tisících... a to jenom za trička!

Až teď si uvědomuju, kolik to vlastně může dát práce, mít padnoucí oblečení. Jak to vlastně všichni dělají? Přijde mi to hrozně složité a hlavně DRAHÉ (ale to asi kvůli tomu, že jsem student).

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Vykašli se na centimetry. Seber jakoukoliv vrstevnici ženského pohlaví a jděte spolu do obchodu, ať ti pomůže vybrat něco, v čem vypadáš dobře. A ty si jen pohlídej, aby ses v tom i cítil dobře, a vykašli se na to, jestli triko končí 4 nebo 5 cm pod opaskem.

A máš problém, že měříš 174? Já mám 192 - zkus vybrat oblečení pro mě a pak teprv můžeš mluvit o problému *placni*

petan86*

Mám stejný problém jak Jethro. Jen bych doplnil, kolikrát se mi stalo, že triko mi v obchodě padlo a po vyprání srazilo na délku a bylo mi pak krátké, to samé se mi stalo i s kalhoty :(. Je fakt, že ty trika byly v cenové relaci kolem 200kč.

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Mně to přijde, že to moc řešíte - jestli tričko bude končit 5 cm pod opaskem - na tom snad tak moc nezáleží. Prostě půjdete do obchodu a tričko, které se vám líbí a sedí vám, si koupíte, i když bude mírně delší. Přeci to nemůže být takový problém, když na výběr je tolik triček různých tvarů, stříhů, barev apod. Anebo noste košile, ty vypadají taky dobře. A taky jsou na výběr v různých obměnách. Stačí projít obchody - dají se vybrat košile, co nestojí moc. Nedávno jsem kupovala synovi sportovní košili za 250 Kč a vypadá moc dobře. Anebo nakupujte ve slevách a v akcích, to taky ušetříte. Některé řetězce nabízejí levnější zboží, jinde se nedoplatíte. Já chodím nakupovat synovi oblečení do Kenvelo, Takko, apod. Většinou tam nakupuji ve slevě, nedávno jsme tam koupili i rifle ve slevě za 500 Kč.

pb®
hodnocení

2x

Obléknout slušivě muže je jednoduché a levné. Dlouhé kalhoty, kraťasy, košile nebo triko obojí s dlouhým či krátkým rukávem, mikina, svetr, bunda, kabát možná oblek. Víc toho nevymyslíte. Pak nějaké doplňky typu opasek, šála, rukavice, čepice, sluneční brýle.Taky jsem si nikdy nevšimla, že by se u mužů řešil typ postavy, jako u žen. Hruška, jablko, přesýpací hodiny, tyčka bez pasu a prsou, malá prsa, velká prsa atd.

Opravdu levné a přitom kvalitní oblečení nabízí v akcích Lidl a sportovní potřeby Decathlon. Tam mají třeba golfová trička s límečkem okolo 200Kč. A vůbec byste se tam slušne oblékl od hlavy k patě (kalhoty, tričko, svetr) do tisícovky.

m123*

Na ten Decathlon jsem zapomněla a ještě je dobrej i bezvasport.cz .

Pb - souhlas a bodíky *palec*
---
K tazateli - Vy muži to máte s oblékáním opravdu jednodušší.
A ještě bych řekla,máte daleko lepší výběr kvalitních materiálů za nižší ceny než my.
Chceš být cool?
Zadej si = pánská městská móda ;)
Nebo jdi na "Pinterest."

danka86*
hodnocení

1x

Až tak moc to řešit nemusíš :) S padnoucím oblečením to může být ošemetné - když později trochu přibereš (nebo zhubneš), tak už to tak padnoucí stejně nebude.

Studentovi stačí normální pěkné oblečení, ve kterém se bude cítit dobře, a nějaký obyčejný oblek na zkoušky a na promoce.

Padnoucí oblek si pak můžeš nechat ušít přímo na míru až budeš později pracovat v nějaké firmě a vydělávat slušné prachy ;)

hodnocení

0x

Malá trička vyřaďte, plandavá si nechte na spaní a jako domácí pracovní. Rodiče požádejte, aby už další oblečení nedávali jako dárek.

O zkrácení triček švadlenou vůbec neuvažujte. K obchodům s levnějším kvalitnějším zbožím, které doporučuje Eulalie, doplním Kik. Neměřte nic mezi ramenem a loktem, sám se v zrcadle uvidíte. Případně prodavačka poradí, které z dvou nebo tří zkoušených triček sedí nejlépe.

Nedělejte z nepadnoucího oblečení velikou vědu. Přesně s takto "špatně" :) oblékaným klukem jsem začala na VŠ chodit. Postupně jsem ho oblékla podle svého vkusu. Vás nějaká partnerka, která dovede vybrat slušivé oblečení za rozumné peníze, také někde čeká.

hodnocení

0x

Mám 185 cm a u triček přesně opačný problém - sehnat tričko, které mi není krátké, ale zároveň v něm neplavu, je nadliský úkol. Nikdy by mě nenapadlo řešit, že je tričko moc dlouhé. To snad ani není možné? Jinak po nástupu na VŠ / příchodu z vesnice do města jsem měl přesně ty samé pocity. Připadal jsem si jako neandrtálec.

10k na modernizaci šatníku určitě stačí, problém spíš je, že hodně lidí vrazí 10k do oblečení a bot snad každý měsíc. Myslím si ale, že vy už to opravdu moc prožíváte. Nikdy by mě nenapadlo počítat centimetry, kde má co začínat a končit. Zajděte si třeba do C&A, Takko nebo podobného lowcost řetězce a oblečte se prostě tak, abyste se sám sobě líbil.

Já mám vůbec největší problém s botami. Neříkám, že není z čeho vybírat, ale ve velikosti 47 vypadají všechny divně. Dřív mi nejlíp sedělo oblečení z Tesca, ale poslední dobou se jeho kvalita rapidně zhoršila a začínám mít obavy, kde v budoucnu vůbec seženu něco na sebe. :)

m123*
hodnocení

0x

Taky si myslím, že to moc řešíte. Prostě se v tom musíte cítit a ne řešit, že má být triko 5 cm od pásku :) . Já doporučuju KIK / tam mají pro muže zn. UNCLE SAM za dobrý peníze /, CaA, Newyorker, Takko. Trička za dvě až třista a pěkný. Džíny do tisícovky a mikiny taky tak. Hlavně buďte čistý, voňavý a vypucovaný boty :-D .

pohanka*
hodnocení

0x

Jak již tady padlo, vezměte nějakou kamarádku na poradu a obejděte pár obchodů.

Jinak já osobně bych doporučila podívat se tady na netu na on-line obchody a vybrat si podle svého, barvu, potisk, velikostních tabulek.

Těch obchodů je hodně, desítky, ale z neznámého obchodu, když vyberete tričko za 200 korun, nemusí být to ta správná kvalita a po vyprání se může srazit, vytáhnout. Proto bych doporučila kvalitní ochod náš, český, kde máte snad více zaručenou kvalitu a možnost reklamace.

Podívejte se na Bonprix, ta pánská trička se mě na klucích líbí, a jsou k vybrání okolo 200 - 300 Kč.

Nemusíte zůstat na tričkách i mikiny tam jsou pěkné.

Naše firma je i Draps, ale nějak jsem tam těch triček neviděla moc, docela zklamaly, možná, že v papírovém katalogu by se našlo více. Doprava zdarma při nákupu přes 500 Kč.. Co o této firmě vím, tak velice kvalitní a pohodlné, dámské kalhoty, ale je trošku dražší.

U všech obchodů si můžete objednat vícero triček i ve dvou velikostech, vyzkoušet a ta co nepadnou vrátit zpět. Přečíst si teda obchodní podmínky, co a jak /odstoupení od smlouvy. Na dotazy položíte i Vám odpoví e-mailem a nic to nestojí.

gfd
hodnocení

0x
Ještě doporučím výprodeje, jindy prakticky nenakupuju, je to pak mnohem levnější. A věřte, že chlap nemá problém sehnat sedící věci. Zato ženy, ty mají tolik různých tvarů, že je to mnohdy skoro nemožné.

hodnocení

0x

Napadá mne jediná rada, jestliže vám je běžná konfekce v ramenou příliš velká, tak zde by vám pomohla posilovna. Pak by to ještě chtělo šikovnou kamarádku se šicím strojem, když čtu ze zkrácení třička 200,-, to je šílené, manželovi zkracuji trička a rukávy jako na běžícím pásu, měří 168 cm.

pohanka*
hodnocení

0x

Takže když se podíváte na zahraniční weby, tak lze nalézt asi to, co si přejete. Namátkou zalando.at hledejte - po zadání slim fit a T-shirt a shirts vyjede plno triček. Pro Vás nebude těžké se na těch stránkách orientovat, umíte jazyky.

Máte pravdu, asi je to na západě novější móda, k nám teprve přijde se zpožděním a tudíž i větší výběr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]