Nejste přihlášen/a.
Pokud si někdo peče pizzu, třeba v troubě, nebo i v peci, tak proč je tak doporučovaný pizza kámen a v čem je lepší než obyčejný plech?
Je to úplně jiná technologie. Když hodíte pizzu do pece na rozpálený kámen, který má velkou tepelnou setrvačnost, těsto je v kontaktu s vyysokou teplotou prakticky okamžitě. Zatímco když vložíte na rošt pizzu na plechu, musí se napřed od horkého vzduchu v peci ohřát plech a od něj ta pizza. Takže nárůst teploty těsta je pomalejší a průběh pečení je pak jiný.
Je to jen fyzika, nic víc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.