Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chystám se na pedikůru,zatím jsem si ji dělala sama doma,ale mám problémy s ohýbáním,kyčlí atd.,tak se svěřím odborníkům,vím,že se dělají tzv.mokré pedikury a našla jsem si,že je u nás i suchá,má se dělat na sucho nějakou frézkou.Máte s tím zkušenosti a která je lepší?
Já chodím zásadně na mokrou, suchá nikdy tak výborně neodstraní hodně stvrdlé paty.
Jinak suchá je pro diabetiky, ti mokrou nesmějí, proč to nevím, ale moje pedikérka to tam má napsané.
Protože diabetici mají pomalejší hojení ran a horší funkci imunitního systému.
Proč není vhodná klasická mokrá pedikúra?
Používají se ostré nástroje, které mohou snadno porušit celistvost kůže a tím i přináší větší riziko
Kůže je rozmáčená a může dojít ke skreslení některým projevů na kůži a tím i k poranění
Může dojít snadněji k plísňové nákaze
Na mokré jsem byla za svůj život 2x,je to už hodně dávno a nemohla jsem dojít domů,jak mně šlapky bolely,bylo to oškrábané asi moc,po druhé to samé,šlapky rudé-s patama problém nemám,nemám je tvrdé,jen jako "ochozené",to spíš nánosy na šlapkách,proto jsem si to raděj dělala sama,protože mám v těch nohách cit a vím,jestli můžu ve škrábání pokračovat,jen mám te´d ten problém,že se pořádně neohnu atd.Proto jsem chtěla vědět zkušenosti jiných.A zaujalo mně,že by to mělo být šetrnější a bez bolení,jsem na šlapky citlivka a hlavně lechtivá.Ještě počkám,jestli se ozve někdo ,kdo na suché chodí.Mám na rozhodnutí nejmíň 3 týdny čas,dnes jsem si ty nohy "drbala", takže vím,že už to byl problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.