Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokrá nebo suchá pedikůra?

Od: babusa* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,chystám se na pedikůru,zatím jsem si ji dělala sama doma,ale mám problémy s ohýbáním,kyčlí atd.,tak se svěřím odborníkům,vím,že se dělají tzv.mokré pedikury a našla jsem si,že je u nás i suchá,má se dělat na sucho nějakou frézkou.Máte s tím zkušenosti a která je lepší?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Mokrá pedikúra je metoda používaná již desítky let. Začne teplou koupelí nohou (voda + dezinfekční změkčovací přísada cca 15min, během této doby dojde ke změkčení otlaků a mozolů a uvolnění nečistot z nehtových lůžek. Pak pedikérka odstraní pomocí škrabky (s vloženou žiletkou) všechnu přebytečnou kůži a otlaky, Ošetří nehty a kuří oka atd..Pak speciálním krémem či olejem provede kratší či delší masáž, (záleží na salónu ).To ale určitě znáte. A suchá je hit posledních let, nehrozí u ní říznutí, protože se provádí jen speciální bruskou. Proto se doporučuje diabetikům, protože jak je známo, u nich při říznutí nebezpečně dlouho trvá než rána přestane krvácet, přestane-li vůbec.. Pak se také doporučuje pro lidi trpícími plísněmi. Pedikérka nohy vydezinfikuje, upraví nehty, pak obrušuje,Na závěr ošetří krémem či olejem udělá relaxační masáž chodidel Pokud jste zdravá a máte problémové nohy( otlaky + mozoly), je určitě lepší pedikúra mokrá, při ní se odstraní i silné nánosy otlaků i mozolů. Zkusila jsem jednou suchou.Pravdou je, že je šetrnější, ale při jedné návštěvě neodstraní tak velké nánosy. Musela bych pedikůru opětovně navštívit vícekrát za sebou.Je to tedy i o penězích.Po této zkušenosti, za mě,určitě mokrá,pokud máte větší problémy.

hodnocení

2x

Zdravím.

Preferuji suchou.

gurubhagavan*
hodnocení

0x

Ledpší je mokrá

02.04.18 15:02

Proč?

hodnocení

0x

Já chodím zásadně na mokrou, suchá nikdy tak výborně neodstraní hodně stvrdlé paty.

Jinak suchá je pro diabetiky, ti mokrou nesmějí, proč to nevím, ale moje pedikérka to tam má napsané.

Protože diabetici mají pomalejší hojení ran a horší funkci imunitního systému.

Proč není vhodná klasická mokrá pedikúra?

Používají se ostré nástroje, které mohou snadno porušit celistvost kůže a tím i přináší větší riziko

Kůže je rozmáčená a může dojít ke skreslení některým projevů na kůži a tím i k poranění

Může dojít snadněji k plísňové nákaze

studio-dagmar.cz/...

babusa*
hodnocení

Na mokré jsem byla za svůj život 2x,je to už hodně dávno a nemohla jsem dojít domů,jak mně šlapky bolely,bylo to oškrábané asi moc,po druhé to samé,šlapky rudé-s patama problém nemám,nemám je tvrdé,jen jako "ochozené",to spíš nánosy na šlapkách,proto jsem si to raděj dělala sama,protože mám v těch nohách cit a vím,jestli můžu ve škrábání pokračovat,jen mám te´d ten problém,že se pořádně neohnu atd.Proto jsem chtěla vědět zkušenosti jiných.A zaujalo mně,že by to mělo být šetrnější a bez bolení,jsem na šlapky citlivka a hlavně lechtivá.Ještě počkám,jestli se ozve někdo ,kdo na suché chodí.Mám na rozhodnutí nejmíň 3 týdny čas,dnes jsem si ty nohy "drbala", takže vím,že už to byl problém.

babusa*
hodnocení

Diabetik nejsem,ale to nevadí,asi dělají těm,kdo suchou chtějí.

To jste asi padla na naprosto neschopnou pedikérku, taky se mi to v minulosti stalo, ale teď mám svou a výbornou, nikdy to nepálí ani to není odřené a zavbrušuje to ještě el. bruskou a pak namaže a namasíruje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mokra pedikura
Otázky na téma sucha pedikura

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]