Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dávat do kachní polévky?Je nakyslá

Od: sisal odpovědí: 10 změna:

Co se dává do kachní polévky?Když hodím do vody kachní maso a vařím,vždy je pak polévka jakoby nakyslá.Stejně tak hovězí polévka.U babičky jsme jedli bezvadnou kachní polévku a ta byla úplně jiná,vůbec nakyslá nebyla a pořád bádám,čím to může být.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Když dělám polévku, z masa, všude, kde jsou v mase kosti, tak maso první dám na hodinu do trouby i s kořením, jen na 150 stupňů. Do kachní polévky, dávám koření jako do guláše. Kmín, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, cibule, česnek, kousek celeru, mrkve, petržele, / zbytek zeleniny dám až do polévky, když se bude vařit/ Koření jen pár kuliček, česnek 3 stroužky. Většinou používám zbytek kachny a vnitřnosti z kachny, krk. Jak se maso peče ve vlastní šťávě, tak získá maso velmi dobrou chuť. Pak vše dám vařit, po hodince přecedím, dám čerstvou zeleninu. Masíčko se obere a dá do polévky. Nemůže být kyselá. Babička to tak dělala, maminka také a já jen pokračuji. Vyzkoušejte a uvidíte. Viky

hodnocení

1x

Z kachních drůbků dělám kaldoun. Nikdy se mi nakyslý nezdál.

Do studené osolené vody dám vařit oprané drůbky, konce křídel, z kachny opatrně odříznu ta vnitřní žebra, protože v pečínce to nikdo nechce obírat. Přidám pár sušených snítek libečku, 2 nová koření, 5 celých pepřů. Někdo přidává i bobek, já ne. Také dám vyvařit menší cibuli i se slupkou, odstraním jen tu poslední vrstvu. Polévka dostane pěknou barvu.

Pokud je kachna opravdu domácí, klidně dám vařit i stažené packy s osekanými drápky a hlavu, dobře obranou a s odstraněnýma očima. Hospodyňky kdysi dávaly do polévky z kachny i husy vařit tučná střívka, obrácená a dobře propraná. Namotávaly se na ty packy. Viděla jsem to, nejedla jsem to a sama bych to nikdy nedělala. Ale proti gustu...:)

Po uvaření scedím, maso oberu, drůbky pokrájím a vrátím do polévky. Přidám nahrubo nastrouhanou mrkev, celer, petržel, od každého ale tak nanejvýš 2 lžíce. I trochu nakrájeného pórku, pokud mám. Povařím, přidám máslovou jíšku udělanou do růžova, znovu povařím. Do kaldounu patří špetka muškátového květu, udělá to dobrou chuť. Nakonec zavářím žemlové knedlíčky. Nevím proč, do hovězího vývaru dělám játrové, ale do kaldounu jedině žemlové. Stejně, jako kdysi moje babička. A nasekaná petrželka je samozřejmostí.

Tak ať se vám povede. A pokud si myslíte, že to může být vodou, zkuste si na polévku opatřit vodu z jiné studny.

Dobrý den..Nakyslá?To je fakt divné,kdyby jste řekl chutově jiná,tak by mě i napadlo,že to fakt může být vodou..Moje babička byla vyhlášená kuchařka a dlouho jsme nemohli pochopit,že i polévka,na které nemůžete nic zkazit,je doma prostě jiná.Jednou u nás opravovali vodovod a tak jsme si přivezli zásobu vody na vaření od babičky..Matka uvařila polévku a otec ji říká,to je ještě ta polévka od babičky..No vždyt vidíš,že jsem ji ted vařila..No jo,ale z vody od babičky..opravdu to dělá hodně,kor,když někde je vynikající voda..Jiného mě nenapadá..

nikdo*
hodnocení

0x

A jakou dáváte zeleninu? Máte stejnou jako babička? Nemá ona domácí ze zahrádky, a vy kupovanou?

A byl to vývar, nebo kaldoun?

A je nakyslá už při vaření, nebo až po vychladnutí?

hodnocení

0x

Dávám jen malý kousek petrželového kořene, protože když jsem dala celou, pak měla polévka divnou příchut, možná se dá říci, že nakyslou.

hodnocení

0x

To je divné, jak tu jiní píší, vývar z drůbeže se nedá zkazit, a byla ta kachna dobrá a dobř e umytá i uvnitř, pak nevím, přidejte mrkev.

Ale co se mně týče, nikdy jsem kachní polévku nedělela, kvždyji jen upeču na polévku mi to připadá škoda.

hodnocení

0x

Co všechno do té polévky dáváte? Maso, vnitřnosti, zeleninu - jaké?

Káva nebo čaj ze stejné vody je v pořádku?

liska5
hodnocení

0x

Asi je to zeleninou. Někdo říká, že se musí míchat, když vychladá.

Tchyně do nakyslé polévky nasypala půl lžičky jedlé sody. Zašumělo to a kyselost byla pryč. Ale pozor, pak se zdá polévka trošku slanější.

liska5

Dnes jsem si to při vaření kontrolovala, nejvíc "kyselosti" dělal celer - kus bulvy.

Mě to připadá, že kyselost zaviní velký kus petržele - celý kořen.:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]