Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,k svátku jem dostala řetízek.
Po12 dnech se řetízek roztrhl ,při reklamaci mi bylo řečeno že si musím opravu zaplatit má na to prodávající právo.Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Když prodávajícímu řeknete, že se řetízek roztrhl ve spánku, reklamaci Vám určitě neuzná. U řetízku odborník zjistí, zda byl poškozen násilně, nebo je v místě slabší a tím se mohl přetrhnout.Domnívám se, že řetízek na krk, při spaní nepatří. Stačí mít na sobě v noci pyžamo, které má jeden jediný knoflík. Při otáčení ve spánku se může řetízek zachytit o knoflík a dalším otočením se přetrhne. to samé se může zachytit o povlečení. Řetízek by se měl na noc sundávat, tak jako dlouhé náušnice, si žena nenechává, přes noc v uších. Jen můj názor. Viky.
Kupující má právo uplatnit si u prodávajícího záruku pouze v případě zboží vykazujícího vady, které zavinil výrobce, dodavatel nebo prodávající, vztahuje se na něj záruka a bylo zakoupeno u prodávajícího. V ostatních případech nebude moci prodávající opravit poškozené zboží v rámci záruky, a v případě, pokud kupující po upozornění na tuto skutečnost požádá o jeho opravu, bude povinen uhradit prodávajícímu náklady spojené s provedením servisního zásahu a opravou takového zboží.
Záruka se nevztahuje na mechanické poškození zboží kupujícím, používání zboží v neodpovídajících resp. nevhodných podmínkách, nešetrné zacházení, zanedbání péče o zboží, neodbornou montáž, nesprávnou manipulaci a používání zboží, nesprávné ošetřování zboží, nesprávnou instalaci.
Řetízek je zřejmě slabý, k takovému řetízku bych už neměla důvěru, je to na ztracení. Chtěla jsem si koupit řetízek a bylo mi řečeno, že řetízek by měl stát aspoň 4 tis., ...
k mechanickému poškození nedošlo prostě jsem se ráno probudila a řetízek jsem našla na polštáři ,ale to budu těžko dokazovat .Takže prostě mám smůlu.
Ještě můžete zkusit reklamovat podle
NOZ § 2161 Jakost při převzetí
(1) Prodávající odpovídá kupujícímu, že věc při převzetí nemá vady. Zejména prodávající odpovídá kupujícímu, že v době, kdy kupující věc převzal,
a) má věc vlastnosti, které si strany ujednaly, a chybí-li ujednání, takové vlastnosti, které prodávající nebo výrobce popsal nebo které kupující očekával s ohledem na povahu zboží a na základě reklamy jimi prováděné,
b) se věc hodí k účelu, který pro její použití prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá,
c) věc odpovídá jakostí nebo provedením smluvenému vzorku nebo předloze, byla-li jakost nebo provedení určeno podle smluveného vzorku nebo předlohy,
d) je věc v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a
e) věc vyhovuje požadavkům právních předpisů.
(2) Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí.
Trvejte na sepsání reklamačního protokolu, vyřízení v zákonné lhůtě - ale počítejte s tím, že prodávající může tvrdit, že se nejedná o vadu, ale poškození, které jste si způsobila sama. Pak by bylo třeba posouzení znalcem a pod. - a to se asi nevyplatí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.