Nejste přihlášen/a.
Ahojda Holky!
Mám problém s nadýmáním. Každý den ráno se probudím s plochým bříškem, asi jako každý. A během dne se mi neuvěřitelně nafoukne , jak kdybych jedla jen kapustu a samé nadýmavé věci, což nejím. Je pravda, že jím jen celozrnné pečivo, jogurty, ovoce, zeleninu, ryby, maso...spíš zdravěji. A když máme večer někam jít, tak je to děs a hrůza a bříško musím schovat pod mikinu
a není to ani zrovna 2x příjemné. Tak nějak mi přijde, že tím trpím snad jenom já. Nevíte o něčem co by mi mohlo pomoct? Na vyšetření jsem byla, pár doktorů už jsem taky prošla a nic mi není (střeva mám v pořádku), ale přemýšlím, že bych zkusila dlouhodobě užívat Probiotika - máte s tím někdo zkušenost?
omlouvám se že odepisuji.. jsem muž a otázka byla směřována pro holky.. Co se týče způsobu Vašeho stravování.. nepopisujete kombinace, jen druhy jídel.. Celozrné pečivo je sice posledních několik v "kurzu", ale někdy obsahuje větší množství plísní, které se usazují ve žlučníku.. dále zelenina.. zelenina a obzvláště v čerstvém stavu způsobuje nadýmání... jogurty též nejsou příliš vhodné.. překyselují trávící systém a tělo špatně zpracovává jídlo.. někdy rychle, jindy pomaleji.. obzvláště u masa pak může nastat delší čas na zpracování ve střevech, čímž se uvolňují další plyny a tím dálší nadýmání.. ne vše, co je v reklamě a pod. popisováno jako zdravá výživa je pro lidský organismus zdravý.. obzvláště ve špatné kombinaci..Trh nenabízí zas tak velké množství kvalitních surovin.. kapie a pod... obzvláště v zimném období je zelenina plná dusičňanů.. je toho více co by člověk měl nejen o jídle, ale hlavně o lidském organismu vědět, než použije termín "zdravěji".. ale to prosím neberte jako narážku, ale spíše jako slovní obrat...
Nene nevadí, děkuji moc...a nemohl byste mi napsat pro příklad nějaké špatné kombinace druhů jídla?
jde o to, aby se vyčistil organismus.. vytáhnout si z jakékoliv životosprávy jen pár jídel či kombinací může být stejně špatné, jako jíst úplně špatně.. obzvláště u žen.. rozhození hormonální činnosti a podobně.. já bych Vám doporučil začít jíst jako když jste byla malá- k snídani normální pečivo s máslem, taveným sýrem, máslem a šunkou a pod.. zapít hořkým černým čajem.. to je vhodná kombinace.. obzvláště s tím čajem.. čaj sypaný.. ne ty zajímavý ingredince, které se nachází v pytlíkovém čaji a o jejich složení se nedočteme snad nikde.. oběd bych doporučil z vlastní kuchyně.. jelikož jste žena, tak spíše krůtí, občas vepřové a i hovězí člověk potřebuje.. ryby jsou sice zdravé, ale ono záleží na zpracování.. těstoviny, rýži.. večeře.. při koupi ovoce a obzvláště zeleniny doporučuji jedno.. přivoňte si.. k paprice, okurku, rajčeti.. sice si občas člověk připadá divně, ale okem toho moc nepoznáte... na večer už toho moc nejezte.. pokud máte hled, tak si dejte jablko.. jogurty, musli, bifidus regularis a pod nejsou moc vhodné.. respektive vůbec.. tělo umí pracovat a zpracovávat samo... pokud jste nadmutá, tak to musíte vyřešit onou životosprávou.. jinak budete mít za pár let ještě větší problemy.. ale to hodně lidí... Ono je totiž jednoduché podlehnout například reklamě, která vám slíbí pravidelné zažívání a pod.. ale tyto výrobky nabourávají přirozenou střevní mikrofloru a začnete na nich být vlastně závislá.. bez nich to pak už nepůjde vůbec... zkuste zabrousit na netu a trochu si o tom něco přečíst.. musíte začít od sebe.. těžší cesta, ale úspěšnější...
Nadýmání, plynatost, průjmy či zácpa trápí velké procento obyvatelstva. Ve většině případů jsou tyto problémy způsobeny narušenou střevní mikroflórou _ tzn. vyhynutím přátelských bakterií a přemnožením patogenních kvasinek a plísní, nejčastěji zastoupených kvasinkou Candida albicans.
Přečtěte si více zde: zdravi.dama.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.