Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak moc kloužou boty s koženou podrážkou?

Od: anzionka® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

tak trochu tančím, ale nic závodního. Lekce mám 3 * 75 minut týdně, plus párty, chodím na párty procvičovat ten tanec. Do teď jsem tancovala v plátěných teniskách, s podpatky nejsem kamarádka. V plátěných teniskách se mi ale děsně potí noha a nejsou vůbec pohodlné. Uvažuji, že si koupím taneční cvičky. Na výběr je kožená podrážka (chromová kůže), u které píšou, že lehce klouže a je vhodná na tanec. Nebo pak protiskluzová podešev. A ještě jsem našla kombinaci té kožené s našitými kolečky z protiskluzu, u té píšou, že při chůzi neklouže. Moje otázka je jakou zvolit podrážku. Bojím se, že se v těch kožených zabiju. Nikdy jsem nebyla v tanečních a nevím, jak moc tedy boty s koženou podrážkou kloužou, ale bojím se, že hodně. Pokud nejsem zvyklá na klouzání, při tanci, tak byste vzali ty protiskluzové? Nebo tu kombinaci?

PS: Ještě otázka na svršek těch cviček. Kůže nebo useň? Chci aby byly maximálně pohodlné a aby se mi v nich co nejméně potila noha.

Díky moc všem za reakce a názory.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kůže nebo useň? je to jedno Useň je upravená kůže! Já osobně tedy raději klasiku-koženou podrážku.Nedovedu si představit tanec v teniskách (tedy klasický tanec-valčík ,polka atd)

tanecnik
hodnocení

1x

Je to vrteni na základě latinských rytmů, takže se podívej na taneční boty latina. Jejich použití je možné i na standardní tance. Dělají se i na nizsim podpatku. Kůže na podrážce se musí pravidelně po každém použití vyčistit a zdrsnit drátěný kartacem. Je na to speciální kartáč.

K tomu klouzani. Kdy je neuklizeny parket, tak se to zanese a jsi jako na ledu. Když je uklizeny a vytreny tak je to nádhera.

hodnocení

0x

Tak teda na tanec jsou nejlepší právě kožené podrážky. Pokud teda netančíte jenom rokenrol. Tam jsou tenisky vhodnější, ale pro ty, kteří ten tanec ovládají, to umí i s vysokými podpatky a podrážkou z kůže. A vždycky byly taneční sály s podlahou z dřevěných parket, právě kvůli tomu, aby to dobře klouzalo a střevíce se nezadrhávaly. Ale asi nemluvíte o klasickém tanci, ale nějakém tom co je jako cvičení, na udržování tělesné kondice. Tak se koukněte, co mají na nohách kolegině a zeptejte se jich.

hodnocení

Abych dodala není to vyloženě tanec na parketách alá valčík nebo polka, jsou to moderní tance. Bachata a kizomba. Pro neznalé to vypadá nějak takto, viz odkazy níže, nelekat se... *smich* Ve studiu, kde máme lekce je normální podlaha, ne parkety, a v klubech taky parkety nebývají. Opravdu nevím, jestli koženou podrážku, abych nehodila placáka i s partnerem...

*

(bachata)

*

(kizomba)

Já bych se i zeptala mých kolegyň, jenže oni všechny mají podpatky, a ty já nee. :-D

Mno, tak k tomu "tanci" se raději vyjadřovat nebudu, neboť jsem ze staré školy ;). Ale ta první má na nohou tenisky. Ale lépe vypadá ta druhá, co má podpatky. A na zemi nějaké "parkety" jsou, ale asi je to ta "plovoučka", nebo nějaké lino. Ale podle mne ani s koženými podrážkami se nemůžete rozplácnout. Teda ne při tomhle tanci. Vždyť se jenom "svíjíte a přešlapujete". Ale to video je určitě zpomalené, asi aby vynikly ty pohyby. Já být na vašem místě, tak si to vyzkouším. Nějaké boty s koženou podrážkou doma asi máte.

liska5
hodnocení

0x

Jak kloužou kožené podrážky při tanci? Hodně. Pamatuji si v tanečních, tehdy jiné podrážky kluci neměli, jak si pro nás při volence spěchali - druhou půlku sálu dojížděli skluzem. Ona bude kůže a kůže a různá ošetření podrážky i podlah. To asi musíte probrat mezi sebou vy tanečnice, jaké kdo má s tím zkušenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]