Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sexualni orientace dcery

Od: marie89 odpovědí: 14 změna:
Dobry vecer, me dceri je v nejlepsim veku (16) a nevim co si o ni mam myslet. Milujuji jak to jde, ale vím, ze kouka na serialy s homosexualni tematikou. Nebo mi parkrat vypravela o tom jak se vykasle na kluky a zacne s divkami (rikala to v podobe vtipu). Ja si ted jen nejsem jista. Nemam nic proti homosexualum, ale byla bych klidnejsi, kdyby mela v budoucnu manzela a s nim dite apod.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, a co chcete slyšet, resp. číst? Pokud máte své dítě ráda, tak mu přejte, aby bylo v životě šťastné s partnerem nebo i partnerkou (stejně to nezměníte). Navíc, v tomto věku se ještě experimentuje, tak nelze říci, jaká je ta sexuální orientace. Nechte tomu čas, nestresujte ji (ani sebe) a všechno může být jinak. Zdravím!

lucie*
hodnocení

3x

Vidíte a já bych zase uvítala,kdyby synové byli gayové:-DTohle můžeme všichni jen spekulovat.Znám plno žen co to zkusily se ženami ze srandy i na vážno v mládí nebo i teď v manželství si najdou čas na zálet se ženou...Každopádně tom věku je to zajímavé téma.Taky jsem se zajímala,vždycky jsem chtěla na Love parade do Berlína,ale byla to jen zábava a zájem,nikoli chtíč.

To jestli Vám přivede jednou vnoučata není jisté ani když bude mít manželství s mužem.Takže to nechte osudu,stejně se nedá nic ovlivnit.

pohanka*
hodnocení

3x

Až přeskočí jiskra, potká toho pravého, tak bude vyřešeno. Ještě se takový mužný, pěkný typ neobjevil, vždyť je ješte velmi mladinká.

Seriály a nejen ty, ale velmi mnoho podnětů okolo nás se touto tématikou zabývá, dává pocit vyjímečnosti, in. I to může hrát velkou roli.

Jste jí vzorem?

Nepíšete nic o manželovi, máte se s manželem rádi, projevujete si lásku? Nenadáváte jenom na něj?

Pokud spolu nežijete, tak nepomlouváte ho před dcerou?

To si člověk do sebe vtiskuje od mala. Že chlapi jsou na nic /pijou, kouří, dělají bordel, prdí, smrdí/.

Kromě toho mě trošku zablikalo výstražné světýlko ve Vašem použitém slově ,,milujiji jak to jde,,. Já bych to nenapsala, mám své děti ráda, ale každý to má nastavené jinak.

Mohu jenom domýšlet, jaký máte mezi sebou vztah, jestli jste si dceru k sobě moc nepřipoutala od malička, nemazlila jste se s ní a právě ten mužský prvek chyběl. Jsou to ale jenom moje dohady brané z druhé strany.

iz*
hodnocení

2x

Dobrý večer, Marie, dopřejte své dceři klid a čas. Říkat a dívat se může (na) co chce, to samo o sobě nemusí nic znamenat. Ještě "chvíli" jí bude trvat, než v tom bude mít jasno.

hodnocení

2x

Dobrý večer. Nedělejte z toho žádné unáhlené závěry. Je to Vaše dítě a ať budoucnost přinese cokoliv, nezbyde nic jiného než se s tím vším nakonec poprat, vyrovnat a smířit. I dospělé ženské si mezi sebou řeknou třeba občas ze srandy, že nejlepší chlap je ženská a neznamená to, že jsou orientovány na ženy. Prostě tyto řeči berte opravdu jen jako vtip. Pokud se ukáže, že to není vtip, ale skutečnost, stejně s tím nic neuděláte.

majsterjoe*
hodnocení

2x

V jejím věku bych to vůbec neřešil. Ať si klidně experimentuje. A propo...dítě může mít i s jinou ženou.

hodnocení

2x

Já si myslím, že toto byste neměla řešit ani v sobě, ani s ní, ani před ní. Může se stát, že se vám bude bát říci, že je to jinak, než u většiny dívek. Někdy se bojí přiznat si i sama sobě. O to pak je cesta životem bolestivější, pokrytečtější, plná pádů a lhaní a pravda stejně jednou vyjde najevo. *alene* Navíc, je ještě mladičká. Výchova a vliv prostředí jsou honě mocné a dítě potřebuje hodně času než dojde k sebepoznání a také k odvaze přiznat to. Nejen to neřešte, ale ani nekomentujte to, co někde uvidíte nebo o někom uslyšíte. Jen v ní založíte obavu přiznat se. Bude muset vyzkoušet a k přesvědčení dojít. Není to vůbec snadné, tak jí to nekomplikujte. Pro každou mámu by mělo být prioritou štěstí jejiho dítěte. A dítě, vnouče? Není nic snadnějšíého. :)

sebod*
hodnocení

2x

Vy byste byla "klidnější"? A proč? Co když bude mít za manžela gaunera a z dětí vyrostou "spratci"? Přeci chceme, aby naše děti byly v životě co nejšťastnější, ne? A jestli naše Mařenka bude šťastná s Aničkou nebo s Františkem, je úplně jedno...

figurek*
hodnocení

2x

mohla byste vědět, že orientace nikdy není vyhraněná. Každý homo je trochu hetero a naopak.

I vy jste trochu na holky.

No a co se týká vaší dcery. Děcka v tomto věku uvažují trochu jinak. Všiměte si kdo je u nich populární a proč je populární. Chcete li být populární, musíte mít nějakou lehce skandální vlastnost, protože jinak si vás nikdo nevšimne. Obvykle touto vlastností bývá právě orientace. Viz někdejší kapela Tatu, která si postavila kariéru na tom, že dvě heteračky ze sebe dělaly lesby. Anebo příklad od nás, pořad s lehce provokativním názvem Kluci v akci nebo jistý Adam Mišík, internetová superstar našich šestnáctek, který si na homouše hraje.

Radím : Buďte v klidu. :)

sebod*

Figurek. Adam Mišík si hraje na homosexuála? No, já Ti teda nevím, ale já ho vídám jenom s děvčaty po jeho boku.

lucie*

...spíš si hraje na metrosexuála(ale vypadají jako homosexuálové:-D) ale Figurek souhlas,není mě 16-náct,ale taky mě berou tihle "hermafroditi"provokativně jiní,holčičí vzhled,můžu říct,že mě to bere,i když doma mám klasického chlapa a neměnila bych..Začal s tím David Bowie a trefil notu,dodnes se to drží.

andych
hodnocení

2x

marie89 jestli je to vas rok narozeni tak to znamena ze jste mela dceru ve 13ti, tak muzete byt v klidu nebot uz ted je vase dcera rozumnejsi *palec*

pohanka*

Andych asi bingo. Po pozorném přečtení dotazu to vypadá, že se někdo vydává za někoho jiného. Stává se to tady čím dál častěji.

olin*
hodnocení

1x
Dvě kamarádky z mého okolí mají přítelkyně (jsou na holky) tak jim říkám: Aspoň máte klid od chlapů. Dávají za pravdu, ale problémy tím prej stejně nemizí, tak těžko říct...To jen na odlehčení. Zapátrejte v paměti-říkala někdy, že se jí líbí nějaký kluk že třídy, že by s ním chtěla chodit? Filmy o homosexualitě jsou jen zvědavost, jak to chodí jinde. Osobně jsem měl v 16-ti s orientací jasno. Vlastně už v sedmé třídě-14/15-ti letech. Hrozně se mi líbila jedna spolužačka-vlastně dvě, ale jedna víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]