Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda někdo neměl stejnou zkušenost. Na koleni mi vyrostly fleky. Foto je v příloze. Podle kožní lékařky se jedná o rozšířené cévky a pigment. Ani jedna kožní si nevěděla rady jak útvar vyléčit. Nevadily by mi, trápi mě pouze to, že se fleky pomalu zvětšují. Děkuji za rady.
Dá se koupit tejpovací páska. Já bych to místo zatejpovala širším pruhem. Tejp umí i zrychlit rozpuštění modřiny. Podívejte se, co tejp umí. Je dobře ho mít doma. Občas bývá za lidovou cenu v Lidlu, jinak v lékárně nebo ve zdravotnických potřebách.
Možná to spolu nesouvisí, nenosíte obarvené kalhoty (nejčastěji jeansy)-myslím tím reakci na barvu na kalhotách. Kolena, spíš kůže na koleni v ohýbané části je tenčí a náchylnější. Jestli by to šlo zkusit nosit jiný oděv (jiné kalhoty).
olin*
Ještě doplňuji: Tlak těsných kalhot by mohl být taky důvodem narušení spodní části kožního systému. Tedy za předpokladu nošení takového oděvu..
Nikdy jsem se s tím nesetkala. Ale život to asi neohrožuje.
Napadlo mě, jestli nenosíte kalhoty, které jsou na těchto inkriminovaných místech narušené, roztříhané a jestli Vám v mrazech kolena nenamrzla?
Zkuste mazat dětskou mastí Rybilka NEO. Mast je dobrá na regeneraci pokožky. Kromě jiných složek, obsahuje mandlový olej na ekzémy, psoriázu a zanícenou kůži, vitamín E, který zvyšuje obranyschopnost kůže, D-panthenol, který má protizánětlivý účinek a další látky příznivé na kůži.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.