Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od kolika let?

Od: katka23 odpovědí: 5 změna:
Od kolika let mohou děti do školky?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

u nás ve vsi od 3 na nějaký malý úvazek, (chodí tam asi i 2 dvouletí), ale z praxe (ne moji) bych fackoval ty rodiče, ktří je tam dávají tak brzo Nezáviděníhodná situace učitelky, když se takových nemluvňat tam sejde 3,4 a třeba je přebalovat atd. Školka je přeci o tom naučit, připravit, hrát si,... a né aby učitelky dělaly rodičovské "povinnosti". Mluvím z praxe, zažil jsem (né moji), viděl jsem, ... fackoval bych

ikdyž vím že peníze jsou potřeba pro mladé matky, ale viz. jak jsem psal výše

pb®

Dávala jsem syna do firemní školky od 2,5let, naskytla se mi možnost vrátit se na zkrácený úvazek jako zástup za kolegyni. A bylo to báječné, protože syn byl ve věku, kdy už vyhledával dětský kolektiv. Dostat ho ze školky skoro nešlo, zato že jde do školky, to brečel jen jednou a chvíli. Máme max. 20 dětí ve třídě a jsou na ně 2-3chůvy. Většinou tam ani tolik dětí nebylo, jen kolem 10ti, zato, chůvy ta byly 2 vždy. Prostě luxusní péče, pleny nebyly problém, jsou na to vybavení, dokonce i pračka se sušičkou tam je, takže když byla nějaká nehoda, nebo se dítě na hřišti vyválelo v bahně, odpoledne mi hlásili, že má vypranou bundu. Chodila jsem na zkrácený úvazek celý týden kromě středy a ještě ne plných 8hodin, takže jsme byli dva dny v práci/školce, pak spolu doma, pak zase 2 dny v práci a byl víkend. Velmi ráda na to období vzpomínám. Nebyla jsem jen doma s dítětem a krnícím mozkem, ale byla jsem mezi lidmi/přáteli a dělala něco užitečného a zároveň jsem nebyla zaměstnaná natolik, abych nestíhala domácnost a pohrát si s dítětem.

Podle mě nemá v prvním roce školka vzdělávat, ale hlavně socializovat a naučit se chovat v kolektivu.

hodnocení

1x

Většinou od 3 let,ale jsou i školky,které berou dvouleťáky(u nás je jedna soukromá,která má přímo pro takhle malé děti oddělení,takže péče je uzpůsobena věku). Ovšem pro dítě je lepší,když je do těch 3 let u matky. Předčasná separace dítěte od matky není z psychologického hlediska žádoucí.

hodnocení

0x

Momentálně od tří let.Od roku 2020 mohou chodit již od dvou let.

hamanek.cz/...

pb®
hodnocení

0x

Máte 5měsíční dítě a ptáte se na školku? Tomu říkám plánování :). Státní školky berou obvykle od tří let, tak aby když dítě nastoupí v září s novým školním rokem, bylo tříleté. V některých málo obsazených školkách vezmou i dítě o něco mladší, které bude tříleté až za pár měsíců třeba v prosinci. Pak jsou školky soukromé a firemní. V naší firemní berou děti od dvou let, kolegyně dávala do soukromé školky dítě od roku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]