Ahoj, pokud někdo vaří či peče podle receptu a tam je například 1 lžíce hladké mouky, tak se tím myslí zarovnaná nebo vrchovatá polévková lžíce? On je to docela velký rozdíl, zvlášť když je to ještě více lžic, než jen jedna.
Možná budu za kacire, ale lžíci bez udání jak moc plná vždy dávám navršenou. Vrchovata je, že se dá maximum a pak už se to sype. Zarovnana je neskutečně malé množství. Navrsena je mezi tím. Ale vidím, že každý to dělá jinak. Mě to zatím vychází v každém receptu. PS: ono i polévkovou lžíci máme doma každý jinak velkou.
Děláte si zbyečné starosti. Vaření je o zkušenosti. Dnes dejte zarovnanou a uvidíte. Příště dáte stejně nebo vrchovatou, podle toho, jak to dnes dopadne. A napotřetí už recept nebudete potřebovat.
Dobrý večer, já většinou dávám vrchovatou lžíci a nebo něco mezi tím. Nikdy nedávám zarovnanou. Ale každý to děláme jinak. Nemyslete si, ono v každém receptu to nemusí být úplně přesné. Taky už se mi stalo, že v receptu bylo napsáno, kolik lžiček mouky tam mám dát, ale mně se to zdálo málo a tak jsem si tam pár lžiček přidala. Je to na Vás.
Nerozumím proč tohle tady řešíš. Je to záležitost každého a každý si určuje svoje množství.
Tak jako jsou recepty, kde je měrná jednotka hrnek, tak je měrná jednotka polévková lžíce. A jestli budeš dávat zarovnanou, tak dávej zarovnanou, ale na všechny suroviny v receptu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.