Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití sušičky potravin

Od: dieselpower* odpovědí: 14 změna:
Ahoj s přítelkyní jsme dostaly sušičku potravin ale nemáme stím žádné zkušenosti ani nikoho koho bychom se zeptaly,a tak se vás chci zeptat co všechno lze sušit a jak dlouho +teploty? Budu rád i za vaše vlastní nápady. S přáním hezkého dne Petr.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x

Bylo by dobré napsat název sušičky, pak se pravděpodobně dá stáhnout návod k použití. U každé sušičky jsou časy jiné, tudíž nelze všeobecně poradit.

id

Jde o jednoduchou sušičku, návod si nechte poslat od prodejce sporilek.cz/... má jej v češtině. U sušiček jsou časy orientační, obyčejně menší než ve zkutečnosti. Vy si jen nastudujte max. teplotu na různé druhy, čas je nepodstatný, ten poznáte. Určitě budete muset přehazovat plata, nebude sušit stejnoměrně.

Suším veškerou zeleninu, dělám si domácí vegetu, suším bylinky, houby, květy měsíčků na masti, kořen pamlelišky, kopřivy,dělám sušené placky z rozmixovaného ovoce (mám plná plata). Hodně využívám na sušenou kandovanou dýni, křížaly, jeřabiny místo rozinek atd.

dieselpower*
hodnocení

Jej děkuji za supr odpověď můžete mi poslat třeba do emailu co a jak susite popřípadně do čeho pridáváte usušené dobrůtky atd? Máme na zahradě jabloně,borůvky,jahody švestky,a ze zeleniny asi vše jen nevím právě jak to využít než jen na houby a křížaly.

id

Jak sušit ve vaší sušičce nemohu, mám jinou, výkonější. To si vyčtěte v návodu na vaší sušičku. Potraviny uchovávám ve sklenicích se šroubovacím uvzávěrem. Dobré jsou také plechové dózy. Sušené ovoce je u nás nestále v misce na stole, je to lepší než kupovat slané brambůrky či tyčinky, prostě zobeme, když je chuť. Zeleninu samozřejmě spoteřbovávám do vařených pokrmů.

dieselpower*
hodnocení

Co tedy všechno susite?a jak dlouho v té vaší abych měl jen orientační představu? Ovoce a zeleniny bude přes léto přísun jelikož jsem na některé ovoce alergický tak sušený mi to nevadi a tak jse! Rád i za takovouhle sušičku díky které si mohu doprad ovoce. Vase odpovědi mě velmi zaujaly škoda že nemohu víckrát lajknout.

hodnocení

2x

Já jsem měla takovou obyčejnou sušičku, jenom 250 W a musela jsem pořád plata přehazovat, protože dole to bylo usušené dříve a nahoře to bylo ještě mokré. Dlouho to trvalo a nebyla jsem spokojená. Tak jsem si zrovna minulý týden objednala tuto. Podle recenzí je prý nejlepší na současném trhu, co se týče ceny a výkonu. Prý se nemusí plata vůbec přehazovat. Už ji mám doma, ale zatím jsem ji samozřejmě ještě nepoužila, ale už se na to těším. Také se chystám sušit ovoce a bylinky a zeleninu. Nejenom houby. Ale na té staré jsem sušila také ovoce a bylinky, jenom jsem s tím měla strašně práce, protože jsem musela pořád hlídat a přehazovat plata. Dívala jsem se na tu Vaši, má také nízký příkon, tak asi budete muset hlídat a popřípadě přehazovat plata jako já. Ale sušit můžete úplně všechno. Jenom Vám nikdo nemůže říci přesně, jak dlouhou dobu. To musíte vypozorovat sám. Ono také záleží na tom, jak silné plátky nakrájíte a o jaké ovoce se bude jednat. Já jsem třeba v té staré sušila s úspěchem třešně, šípky, bobulky rakytníku, jablka na plátky a hrušky. Ale teď se chystám sušit i zeleninu v té nové. Čas musíte vypozorovat sám. To uvidíte v akci :). protože kdybych Vám tady napsala já, jak dlouho, stejně by to pro Vás nebylo směrodatné. Nemáte stejný přístroj, nenakrájíte to stejně jako to mám já a tak dál. Řiďte se citem, očima, hmatem a chutí. Ale určitě budete spokejený. Navíc si můžete usušit opravdu zdravé exotické ovoce. Když koupíte čerstvý ananas, nebo banány, nebo jiné ovoce a usušíte si ho doma sám, bez přidaných konzervantů, tak budete spokojený. Já teda usušené ovoce ještě vakuuji a tak mám naprostou jistou dlouhé trvanlivosti a chuti.

dieselpower*
hodnocení

Také děkuji za vyčerpávající odpověď,jinak vás znam suzymon spíše ze zahrádkářského fóra zde na poraďte.cz. jak se pak dají použít usušené dobrůtky?mimo plátků mě toho moc nenapadá.ale třeba ten váš rakytník nebo jeřabiny a další zpracování.dost mě sušení zaujalo už kvůli tomu že třeba nesmím čerstvé ovoce z důvodu alergie ale až usušené mohu

Sušený rakytník zalít horkou vodou a nechat louhovat, asi 10 minut. Je z něho opravdu výborný a zdravý čaj. Pozor, bude hodně kyselý, ale mně to nevadí. Pokud Vám nevadí med, tak můžete přidat med. Cukr já moc nepoužívám. usušený rakytník, který je vcelku, podrtím. Jde to snadno. Já teda drtím v mixéru. Tak to dělám i se sušenými šípky.

hodnocení

2x

Tady se můžete inspirovat:

cz.pinterest.com/...

hodnocení

0x

Sušičku mám a prakticky jsem ji na nic jinéj nevyužila než na houby.

dieselpower*
hodnocení

Sušička je ECG - SO 570.

Vím že se používá na houby ale na mnoho dalších ,proto by mě zajímaly vaše názory zkušenosti a nápady.

id
hodnocení

0x

Pohrejte si s internetem, jsou návody na sušení, z počátku jsem je také využívala, dnes dělám vše od oka.

dieselpower*
hodnocení

Pokud máte nějakou www stránku kde se dá najít co se dá sušit za jakých podmínek atd atd tak šup sem sní. Já zkoušel hledat ale nic moc

hodnocení

0x

Mám nápadně podobnou od Gorenje. Mám ji krátce a zimní sezóna není moc na sušení. Zatím jsem otestoval jen klasiku - hrušky a jablka. Protože mi nevadí si s tím vyhrát, okrájím, vykrájím, rozkrojím na 16 půlměsíčků a suším na nejvyšší teplotu (píšou 70°C, to nedosahuje ani náhodou) asi 10 až 12 hodin. Zpočátku, tak 3 až 4 hodiny (než jdu spát) bez poklopu (se zakrytým středovým otvorem) a tak dvakrát přerovnám plata - dole suší mnohem víc. Jen upozorňuji - ta moje (a asi i Vaše) po doběhu časovače vypne - což je dobře, ale taky začne hlasitě pípat, což v noci vadí. To jsem ošetřil mechanickým zásuvkovým časovačem za 90 Kč nastaveným na kratší čas, než ten na sušičce. Ale většinou začnu sušit tak pozdě, že ještě ráno, když vstávám jede a vypínám ji ručně. Na plnou sušičku tak 2 kg jablek nebo hrušek. Jablka nejlevnější, kyselá jsou nejlepší. Hrušky tvrdé.

Jádřinec z rozpůleného jablka či hrušky vykrajuji tímhle nástrojem (určeným k něčemu úplně jinému) a tahhle právě zpracovávám hrušky.

Použití sušičky potravin
Použití sušičky potravin #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]