Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škvarková pomazánka

Od: ertl odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, delal jsem sadlo a povedlo se mne ho presolit. Jsou slane tim padem i skvarky. Udelal bych z nich pomazanku. Mate nejaky recept? Cim to nastavit, aby se sul rozlozila?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

9x

Uvař maso v nesolené vodě a pomel zároveň se škvarky v poměru 1:1, cibulku, okurku a vejce na kostičky, trochu plnotučné hořčice, pepř a rozmixuj.

Mimochodem, proč solíš sádlo na škvaření?*alene*

ertl
hodnocení

Solim sadlo vzdycky. Nevidim v tom problem.
barbakan*

No vidíš, a teď máš problém.*smich*

Pokud někdo skvaří sádlo se solí, nemůže ho používat třeba na jizvy.

ertl
hodnocení

Vsak ja ho vzdycky jenom sezeru :-D
barbakan*

Doufám, že tam taky nepřilíváš mléko!*modla*

ertl
hodnocení

Samozrejme, ze pridavam.

danys*
hodnocení

0x

Vejce, okurka, mleté maso, nepřesolené škvarky.

pohanka*
hodnocení

0x

1) Do pomazánky se dávají natvrdo uvařená vejce, jak píše Danys, ale jestli jsou škvarky hodně přesolené, tak zase kolik jich můžete dát?

2) Koupit další kilo sádla a opět jednu várku vyškvařit a smíchat dohromady.

3) K okamžité spotřebě bych uvařila pár brambor ve slupce a dvě-tři propasírovala do umletých škvarků, přidala cibulku /někdo i česnek/ a udělala pomazánku. Nahoru nakládanou okurku, nebo červenou kapii.

hodnocení

0x

Já bych udělala bramborové těsto a těmi škvarkami bych naplnila knedlíky. V nich by se ta sůl ztratila. K tomu zelíčko a pivko a paráda! Anebo do bramborového těsta bych je přímo zapracovala (nadrobno nakrájené), vyválela bych a nakrájela a smažila. *uspech* Také se divím, proč sádlo při škvaření solíte. A já se vždycky divím, že na mazání kožních problémů vždycky zdůrazňují nesolené sádlo, protože ani můj táta, ani já, nesolíme. Ale táta ke konci dával cibuli a já, na kostičky nakrájený, uzený špek.

ertl
hodnocení

Udelal jsem to podle barbakana. Povedlo se, je to vyborne. Ted toho mam asi pet kilo :-D Jak pomazanku uchovat? Zavarit? Pokud dam jen do chladna, budu to muset snist a to bych mel tak na mesic vystarane :-D

Tak já jsem si právě říkala, že pokud to uděláte jak radí barbakan, tak to bude sice moc dobré ale bude toho hodně. A Vy jste to udělal. Asi jste tam dal už i ta vejce a ty další přísady, okurky a tak dál. Pokud ne, tak do skleniček a zavařit. A pak tam můžete ty přísady dodat až po otevření. Ale jestliže jste to tam už všechno přidal, tak to asi bude blbé s tím zavařováním. Ale i tak bych to zkusila, pořád lepší, než takovou dobrotu vyhodit. Protože těžko sníte sám 5 kilo pomazánky.

barbakan*

Jsem rád, že má rada pomohla.

Pomazánku můžeš zavařit i zamrazit, ale do mrazáku ji dej po menších částech.

barbakan*

suzymon, ty dáváš, třeba do paštiky, játra až otevřeš sklenici?*znalost*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]