Nejste přihlášen/a.
Uvař maso v nesolené vodě a pomel zároveň se škvarky v poměru 1:1, cibulku, okurku a vejce na kostičky, trochu plnotučné hořčice, pepř a rozmixuj.
Mimochodem, proč solíš sádlo na škvaření?![]()
1) Do pomazánky se dávají natvrdo uvařená vejce, jak píše Danys, ale jestli jsou škvarky hodně přesolené, tak zase kolik jich můžete dát?
2) Koupit další kilo sádla a opět jednu várku vyškvařit a smíchat dohromady.
3) K okamžité spotřebě bych uvařila pár brambor ve slupce a dvě-tři propasírovala do umletých škvarků, přidala cibulku /někdo i česnek/ a udělala pomazánku. Nahoru nakládanou okurku, nebo červenou kapii.
Já bych udělala bramborové těsto a těmi škvarkami bych naplnila knedlíky. V nich by se ta sůl ztratila. K tomu zelíčko a pivko a paráda! Anebo do bramborového těsta bych je přímo zapracovala (nadrobno nakrájené), vyválela bych a nakrájela a smažila.
Také se divím, proč sádlo při škvaření solíte. A já se vždycky divím, že na mazání kožních problémů vždycky zdůrazňují nesolené sádlo, protože ani můj táta, ani já, nesolíme. Ale táta ke konci dával cibuli a já, na kostičky nakrájený, uzený špek.
Tak já jsem si právě říkala, že pokud to uděláte jak radí barbakan, tak to bude sice moc dobré ale bude toho hodně. A Vy jste to udělal. Asi jste tam dal už i ta vejce a ty další přísady, okurky a tak dál. Pokud ne, tak do skleniček a zavařit. A pak tam můžete ty přísady dodat až po otevření. Ale jestliže jste to tam už všechno přidal, tak to asi bude blbé s tím zavařováním. Ale i tak bych to zkusila, pořád lepší, než takovou dobrotu vyhodit. Protože těžko sníte sám 5 kilo pomazánky.
Jsem rád, že má rada pomohla.
Pomazánku můžeš zavařit i zamrazit, ale do mrazáku ji dej po menších částech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.