Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výchovné problémy, kam se obrátit?

Od: lidus* odpovědí: 19 změna:

Vážení rádcové. Byla jsem svědkem kdy 10ti letá holčička z ničeho nic začala být agresivní a to, že mamince říkala krávo blbá byla ta slušnější slova. Maminku dobře znám a i to dítě a tak mi maminka řekla, že to trvá asi měsíc. Nejdříve lítala s holkou po doktorech, dítě tvrdilo, že někdy nevidí-nic se neprokázalo. Jako druhé-stížnost učitelky, že děvče napíše písemku na 1 ale neodevzdá ji. Holka tvrdí, že neslyšela, že to má odevzdat. Chvíli agrese a za chvilku mazlík a diví se, že nic neudělala. Někdy se dívá skrze vás a jakoby vás vůbec nevnímala.

Mě osobně to vyděsilo, to neberu jako problém výchovný. Maminka mě prosila o radu a já nevím, no vlastně můj názor je minimálně CT mozku. Ale já vidím hned nějaký nádor na mozku a tak se ptám. Co byste radily vy?
Děkuji. L

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nikdy jsem nebyla odpůrce tělesných trestů - ale jestliže se relativně bezproblémové dítě začne chovat najednou značně nestandardně, nejdřív bych ty odborníky přes tělo i duši navštívila. Při představě, že "léčím" nemocné dítě pohlavky, se mi nedělá dobře.

hodnocení

3x
Někdy je pořádná facka lepší než tisíc psychologú
Typuju že to má od spolubojovníkú ze školy

instalater*
hodnocení

3x

Zdravím, já bych řekl, že holka chytá rozumy od spolužáku a zkouší kam až může zajít. To že nevidí nebo neslyší , jsou řekl bych téměř s jistotou jenom dětské výmluvy, aby se vyhnuly povinostem. Pokud by to byla nemoc, tak by se tak chovala i k lidem ke kterým má respekt např. k otci. Pokud si takto vyskakuje pouze na matku, tak to je vina matky že si nedokáže udržet autoritu. Jak říkal můj Pan učitel ,, tož malý dvůr a velké bič ". Já říkám jedna dobře mířená rana je lepší jak deset výchovných poratců.

pb®
hodnocení

2x

Nekoukala vy jste včera na Modrý kód? Tam byl úplně stejný případ, i ta 10letá holčička by seděla. Záchvaty agrese, kterou si dotyčný nepamatuje. Diagnóza byla nádor na mozku.

lidus*
hodnocení

Na Modrý kod nekoukám ale bylo to první co mě napadlo. Ptala jsem se staré bývalé dětské lékařky a ta říká, že může jít i o formu nezáchvatové epilepsie. To jsem sice nikdy neslyšela ale asi to existuje. Všem díky za rady. Holka opravdu není nevychovaný a rozmazlený fracek.

Modrý kód - Samozřejmě,že v tom "nemocničním" seriálu neřeknou,že je holka rozmazlená puberťačka.
Tam se řeší jen a pouze - DIAGNÓZY !

hodnocení

1x

Promuvila bych s dětskou lékařkou a požádala o doporučení na potřebná vyšetření, může jít o onemocnění bud mozku nebo psychické, prostě aby holčinu vyslala na odborná vyšetření, dokud se nezjistí, co se děje.

hodnocení

1x

Stejně by ji na každé vyšetření měl doporučit pediatr - nejlépe ten, který ji zná od mala. Nejdřív pro vyloučení fyzické příčiny, následně duševní.

hodnocení

1x

Já si myslím, že k dětské lékařce a od ní doporučení k dětskému psychiatrovi. Ten stanoví diagnozu a doporučí řešení. *zmateny* Mám v hlavě, někde vzadu, slovo, kterým se takové náhlé změny nálady, nezvladatelného vzteku a poruchy pozornosti, označují. Ale nevzpomenu si.

lidus*
hodnocení

Všem díky. Mě děsí to, že tvrdila, že chvilkama nevidí ale nic se nenašlo a teď zas říká, že vůbec neslyšela, že má odevzdat sešit a tak ho dala do aktovky. Kdyby šlo jen o ty nálady, tak si řeknu puberta a pár facek. Maminka je na prášky, tatínek ten to snad ani nezaznamenal, je stále ve firmě a holku skoro nevidí.

krtek66
hodnocení

0x

preventivních pár facek ještě nikomu neublížilo...:) platí po generace...a kdo tvrdí opak, dobře mu potom tak

pohanka*
hodnocení

0x

Nemusí být chyba ve výchově.

Dojít na oční, ušní, možná i zubní, neurologii.

Vyloučit základní onemocnění, může se brát jako prevence, rodiče budou v mnoha ohledech klidnější a posléze dětský lékař může vyslat na specializovaná pracoviště /CT, psycholog atd./.

lidus*
hodnocení

Chyba ve výchově to určitě není. Holka byla doteď v pohodě, samostatná, dobře a bez problémů se učí. Začalo to tím viděním a graduje to agresivitou o které ale dítě pozděj neví, nebo aspoň říká, že neví. Řeknu mamince aby šla nejdříve k obvodnímu lékaři a tak jako popsala vše mě, popsala i jemu. Mám pocit, že maminka se stydí a že kdybych to neviděla, nic by neřekla.

marttinna
hodnocení

0x

Já bych prvně uhodila na mámu jestli je doma vše v pořádku.Dívenka může takto vyžadovat pozornost a "trucovat".Tatínek je stále v práci,co když ta práce je i "vedlejšák" a holka někde něco zaslechla,vše je možné. V každém případě prosím napište jak vše dopadlo,lépe kdyby trucovala než podezření na nádor na mozku ap.

lidus*
hodnocení

Martino, je to slušná rodina, mají jen tu malou a je to vymodlené dítě, rodiče nejsou dvacátníci už dávno. To vážně není na nafackování ale vedlo mě to k zamyšlení nad nějakým vážnějším zdravotním problémem. Pokud mi maminka řekne, napíši. L

Také máte kus pravdy, však se nadarmo neříká...zdravá /štastná/ matka, zdravé dítě. Opravdu stačí, když v rodině není vše ok a na díteti se to projeví i když navenek je vše u nich v pořádku. Děti jsou hodne vnímavé. Je potřeba za tím jít a dopátrat se příčiny.

hodnocení

0x
Liduško,
tahle dívenka zkouší,co dospělí vydrží.
Jde do puberty a aby nebyla pozadu s ostatními,tak dělá tyhle naschvály.
Bohužel,dnešní děti,troufám si tvrdit ze 70% jsou nevychovaní spratci,kterým rodiče splní vše oč si řeknou.
Aniž by se musely něčím hodnotným přičinit.
---
Pokud rodiče nepřitvrdí,bude po nás potopa *bum*

Ty včerejší děti byly totiž svaté. Si pamatuju, jací jsme byli grázlové. Jen tak namátkou, co mě zrovna napadlo-čutali jsme mičudou do zdi a jednomu pánovi co tam bydlel se to samozřejmě nelíbilo poněvadž opadávala omítka, ještě jsme si z něj dělali srandu. Než sešel dolů, tak jsme jako správní parchanti zdrhli. Ale jednou jsme to v jiném případě na jiném místě nestihli při obírání hrušně. Taky jsme měli z dědka plezír. Jenže on si na nás počkal za rohem pěkně tiše a mě odsobně vytahal za ucho, až jsem se z toho málem posral. No, a pak taková nakládačka doma řemenem, ta byla vskutku účinná. :)

jurajjuraj*
hodnocení

0x

videl bych to jako ostatni, dite zkousi co mu rodice dovoli, kdyz maly zacal chodit do skolky taky zkousel ale taky vi ze kdyz je treba tak mu sedne jedna na zadek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]