Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kožní onemocnění

Od: anony* odpovědí: 9 změna:
Ahoj všem. Půjdu na kožní,ale než se tam dostanu, chtěla bych znát názor ostatních,protože jsem nedočkavá a mám strach. Nikdy jsem neměla problémy s pletí,i "puberta" se mi vyhla obloukem. Nyní je mi 18 let a třetím týdnem trpím na totální kožní katastrofu. Myslela jsem,že to může být jen nějaká reakce a zase to zmizí, ale nic. Mám spoustu červených pupínků, trošičku to svědí a je to hodně vysušené. Alergie mi byla zjištěna jen na seno, ale to není poblíž. Mám podezření na perorální dermatitidu, toho se moc bojím. Stravovací návyky mám stejné jako po celý rok, kosmetiku též. Nebo by to ještě mohla být reakce senzitivní pleti na ty mrazy venku? Co myslíte? To pochybuji,ale byl by to pro mě nejpřijatelnější scénář. Fotka viz. příloha
Děkuji moc za každý názor

Kožní onemocnění

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, odhaduji to na lišej - asi z mrazu, vlhka a ofouknutí. Zdravím!

doplněno 06.03.18 11:57:

babkazov - ano, slova jako lišej, kopřivka a úplavice se dnes již nepoužívají. Možná se slečna tohoto věku někde vášnivě líbala za ošklivého počasí nebo se olizovala (a neutřela si včas obličej). On se jí k tomu (snad) přesněji vyjádří až ten kožní lékař, kam si dojde.

Souhlasím, jen je zajímavé, na kolik kožních problémů se dříve používalo slovo lišaj. A že jsme jich, jako děti, mívaly. Dnešní medecina tetno výraz vůbec nezná. :-D

amo
hodnocení

0x
Nepracujete nekde s nutnosti pouzivat roušku? Nebo nosite v mrazech šálu kolem hlavy a dýcháte do ni? Nebo to máte i jinde nez na obličeji kolem ust?
amo
Jeste me napadlo, jestli nahodou nemate vousateho partnera, podobny problem muze vyvolat alergie na kontakt citlive kuze se zarostlým oblicejem.
anony*
hodnocení

Přítele s vousy nemám, jsem student střední školy a šálu nenosím. Je to divné. Hlavně jsem ale celá nějaká přesušená

iz*

Žákyně střední školy...

anony*
hodnocení

Žáci jsou na základní škole.

iz*

@Anony: na základních a středních školách i na učilištích. Studenti až na VŠ.

hodnocení

0x

Doporučuji rychle k dermatologovi, ať se vám to nerozšíří po celém obličeji.

Použila bych na omývání čaj z kontryhelu

4. Péče o pleť Kontryhel je zvláště účinný při léčbě kožních problémů, jako je akné, vyrážky, řezné rány nebo jiná zranění. Kromě toho, kontryhel pomáhá kůži při píchnutí včelou, vosou, moskyty nebo jiným hmyzem. Na tato poranění je vhodné pleťové mléko, které se dělá z kontryhelového odvaru. Kromě bodnutí hmyzem dokáže léčit i ekzém. Kontryhel má anti-aging vlastnosti. Obsahuje velké množství antioxidantů, které zabraňují nebo oddalují poškození buněk. Díky kontryhelu budete mít méně vrásek a mladistvější pleť. Kontryhel obsahuje také bohaté množství tříslovin, které mají astringentní vlastnosti, a které z něj dělají surovinu vhodnou na pleťovou vodu.
Zdroj: zdravezdravi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]