Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antikoncepce učinnost

Od: pusinka odpovědí: 4 změna:
Dobrý den mám antikoncepci Lusienne. Mě by zajímalo na kolik procet je jistota že neotěhotním. V příbalovem letáku jsem nenašla. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proto se antikoncepce užívá, aby nedošlo k nežádoucím otěhotnění. Já si myslím, že na 100%. Ale zase, "Když pábů dopustí i motyka spustí". Ale přesto, 100%.

iz*

Žádná antikoncepce nechrání stoprocentně.

hodnocení

0x

100% to určitě není.. řekl bych že 90%+.. zaleži to taky na hodně věcech.. muže se najednou sejít víc faktorů dokupy a budeš v tom.. spíš si zjisti jaké věci snižují účinnost..

hodnocení

0x

@pusinka - V příbalovem letáku jsem nenašla.

Lusienne 0,075 mg/0,020 mg tablety příbalový leták

Celkový Pearl index (těhotenství v důsledku selhání metody + těhotenstvíz důvodu selhání pacienta) pro ethinylestradiol/gestoden 20/75 ^g je 0,31 (95% CI 0,59). Pearl index pro selhání metody je 0,16 (95% CI 0,36)

pribalovy-letak.info/...

Pearl index je výraz pro těhotenské číslo. Je to jeden ze způsobů matematického vyjádření spolehlivosti antikoncepce. Určuje pravděpodobnost toho, kolik žen ze 100 v průběhu jednoho roku při používání dané antikoncepční metody otěhotní. Čím nižší je hodnota indexu, tím je metoda spolehlivější. Tak např: U ženy, jež neužívá žádnou antikoncepci a snaží se otěhotnět, bude Pearl index 80–85. To znamená, že po jednom roce snažení pravděpodobně otěhotní 80–85 žen ze sta. Při užívání antikoncepce se toto číslo, a to podle spolehlivosti metody, pohybuje zpravidla od 0,1 (otěhotní 1 žena z 1 tisíce/rok) do 20 (otěhotní 200 žen z 1 tisíce/rok).

gynprenatal.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]