Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzení .Bůček s kostí nebo bez?

Od: peta* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám možnost koupit vepřový bok s kostí za 70kč kilo ,nebo bez kostí za 90kč kilo. Do čeho by jste šli vy? Jedná se asi o 10kilo na uzení.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Prakticky je to jedno. Pokud použijeme a nasolíme nevykostěné kusy masa, díky kostem maso drží dobře na hácích v udírně i po mírném vypečení tuku, a navíc má stále stejný tvar. Někdo říká, že uzení masa s kostí je lepší než bez kosti a že takové vyuzené maso je chutnější, někdo zase naopak - ale to bude asi názor u každého jiný.

Uzenému boku s kostí se potravinářsky říká "uzený bůček", zatímco předem vykostěnému se říká "anglická slanina". To není z mojí hlavy, ale z učebnice potravinářského zbožíznalství někdy ze 60. let :)

figurek*
hodnocení

2x

na hmotnost masa a špeku vám cena vyjde skoro stejně. Klidně kupte bůček i s kostí. Není co pokazit.

hodnocení

2x

je to úplně jedno vemte klidně s kostí žebra moc neváží a klidně můžete vykostit deset kilo vykostit otázka 5 min a jen poopravím kolegu předemnou aby se tomu dalo říkat anglická slanina musel by se ten bůček ještě obarvit krví nebo po novu kulerem jinak je to jen a jen uzený bok popř slanina

pohanka*
hodnocení

1x

Pro mě s kostí, protože maso od kosti je vynikající a mám ráda okusování.

Jinak je to jedno, stejně to sníte, ať to bude s či bez, domácí je vždycky dobré.

hodnocení

0x

Já bych brala bez kostí.

simo
hodnocení

0x

Jednoznačne bez kosti.

hodnocení

0x

Na uzení jedině bez kosti. Kupujeme u jednoho soukromníka a ten myslím ani s kostí nemá.

hodnocení

0x
Žebra můžeš vyudit zvlášť...

hodnocení

0x

Já bych to viděla tak půl na půl,taky mám ráda ,,okusování kostí,,.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]