Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s vlasy po umytí

Od: kvetuse* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, můžete mi někdo poradit? Mám problém, když si umyju vlasy, udělá se mi na jedné vrchní části vlasů koudel po celé délce, kterou pracně potom rozcesavam. Vlasy si jednou měsíčně odbarvuji a zastrihavam, takže by se to mělo časem sestříhat, ale ani to nepomohlo. Léčim se se stitnou zlazou, může to být hormonální? Prosím o radu, jestli máte někdo s tímto zkušenosti. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

S tímhle jsem měla taky problém, ale teď už to tak strašné není. Zjistila jsem totiž, že záleží i na způsobu mytí vlasů. Když si je myji klasicky ve sprše "na stojáka", koudel je strašná. Pokud si ale vlasy myji v předklonu, je to podstatně lepší. Nevím, jak myti praktikujete vy, ale za zkoušku to také stojí ;) M.

doplněno 27.02.18 18:45:

No Bene, na hormony jsem už svedla hodně, tohle radši ne (přestože to nevylučuji, se štítnou žlázou máme v rodině také problémy). Cuchání dávám za vinu vysušeným vlasům - barvení, sem tam žehlení. Už to prostě neni ta kvalitní lesklá hříva jak kdysi, nestačí jen prohrábnout prsty.

doplněno 27.02.18 19:14:

A opravdu je dobrá maska na vlasy od Avonu s olivovým olejem.

pb®
hodnocení

3x
Důvody vidím dva. Poškozené vysušené vlasy neustálým domácím odbarvováním, to pak má leckterá "blondýnka" místo vlasů koudel. A špatná technika mytí vlasů, kdy je nešetrně drhnete, různě překládáte a šmodrcháte. Já si myju vlasy v předklonu, kdy na mokré vlasy nanesu naředěný šampon, jemně vmasíruju do pokožky a pak od pokožky rovnýmy tahy od kořínků po konečky. Necuchá se nic, ovšem krom henny jsem nikdy neměla na vlasech barvu natož odbarvovač. Případný cucek se nesnažte rozčesat hřebenem, ale prsty z něj vytahujte vlásek po vlásku. Tak se dají rozmotat i vlasy zacuchané tak, že to jsou skoro dredy. S minimálním poškozením a vytrháním vlasů.
72mona3*

Nejen z domácího odbarvování získáme "kvalitní koudel" .

lucie*

...jako by ty kadeřnice měly zázračný jiný peroxid*smich*...že si lidi myslí,že doma to nikdo neumí,ale kadeřnice to určitě umí.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nechci "objevovat Ameriku", ale pokud to někdo neví, tak dlouhé a zacuchané vlasy je vhodné rozčesávat dole od konců a pokračovat opatrně směrem vzhůru až k "šošulce" - zkuste to. Zdravím!

doplněno 27.02.18 18:23:

lucie - nevidím, kde vtipkuji a nehodlám zde ženu učit umývání vlasů. Ovšem, pokud je umývá tak, že si je při tom zamotá do "cucku", tak to dělá špatně. A rozčesávat lze hned, resp. vlasy vlhké (dříve, než seschnou do pevného "cucku")

doplněno 27.02.18 18:30:

72mona3 - jste moudrá žena, která si umí umývat vlasy a nesvádí "cucek" na hormony.

lucie*
hodnocení

0x

Mám to stejně,takhle se mi"zacuchají"všechny horní vlasy a udělají takový chemlon.Štítnou žlázu také léčím,ale jen mírnou odchylku(euthyrox).Také si odbarvuju vlasy a ty horní to asi dělají protože jsou více vystavené větru,slunci a jsou sušší *nevi*mě nikdy nepomohlo setříhání a tmavé vlasy nechci,mám to potom zase pořád mastné,splihlé...to raději sušší vlasy,ale s objemem,nemastné a blond mi sluší*hi*

Takže musím používat po umytí oplachové masky třeba z Loreal jsou supr,Avon taky jde,ty jediné mi pomáhají...jen Shauma,Gliskur jsou celkem na nic,nepomohly.Vlasy se krásně vyhladí,nezacuchají se a dobře se potom rozčešou.Kondicionery nepomohly,jsou slabé,škoda peněz,stejně tak olejíčky apod.Olejíčky mám na konečky až po umytí,ale s tím zacucháním nepomůžou,zbytečně vlasy jen omastí.

doplněno 27.02.18 16:49:

bene-*smich*zase samý vtípek...ono když máte na hlavě smotanou kouli vlasů,tak nenajdete ty konečky a kolikrát jsou vlasy potom až uschnou jak chemlon,takže to chce "omastit"maskou projet první prstama at se rozpletou,opláchnout a potom už jdou od konečků rozčesat uplně samy.

doplněno 27.02.18 19:07:

No pokud chci vlasy umýt hlavně u hlavy,tzn.že potřebuju drhnout i pokožku hlavy,abych umyla hlavní mastnotu,tak je logické,že se vlasy zamotaj dohromady*nevi*to je technika mytí*smich*

liska5
hodnocení

0x

Na rozčesávání jsou různé balzámy, to jste nezkoušela? Hormonální bývá padání vlasů. Na jejich kvalitu / i to padání/ je třeba mít ve stravě dostatek minerálů /železa, hořčíku, zinku, křemíku/. Ty jsou komplet v melase. Chuť pendreková, vůně asfaltová, ale lžíce denně se dá vydržet.Mají ji ve zdravé výživě. Taky B komplex podporuje kvalitu vlasů.

Jinak kamarádka má velmi jemné, lámavé a suché vlasy a den před mytím je promne - hlavně konečky- voskem na vlasy se silikonem. Přes noc to působí a po umytí má daleko lepší kvalitu vlasů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]