Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Je mi 14 a myslím že snad celý život se potýkám se svou žárlivostí. Je to ale taková žárlivost jako.. strach z opuštění nebo něco takového. Projevuje se to hlavně u kamarádek, když si například ta jedna najde "kluka" (v tomhle věku to není vážný vztah). Vadí mi když o něm začne mluvit nebo když třeba říká, že s jde na "rande". Vždy si říkám jakože nejde o nic vážného a jsme jen děti ale i tak mi to vadí. Možná je to kvůli tomu, že jsem vychovávána v rodině, kde není normální mít vztah v méně než 18ti letech. Možná je to i tím že závidím... nevím. Každopádně potřebuji poradit jak se něčeho takového zbavit.
Dobrý den, ona to nebude asi žárlivost, ale spíše trocha závisti a ještě více Vám vadí, že kamarádka, která má chlapce, na Vás nemá už tolik času, protože ho dělí a má i jiné zážitky, u kterých Vy nejste. Pokud je to dobrá kamarádka, tak Vás neopustí a přejte jí to - i Vy se jednou lásky dočkáte. Berte to tak, že je to přirozené (lidé se párují, ale mohou i dále kamarádit). Zdravím!
Možná, že máš kamarádky (tím míním, že ony kamarádkami jsou), ale ty sama jim moc dobrou kamarádkou nejsi.
Dobrá kamarádka přeje svým kamarádkám úspěch, dárek, chlapce, vztahy, další kamarádství, ... a nevadí jí, že kamarádka má něco, co ona nemá.
Zkus se zamyslet nad tím, co od kamarádství, přátelství a mezilidských vztahů obecně očekáváš, a co jsi ochotna nebo schopna poskytnout ty jiným.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.