Nejste přihlášen/a.
Pro Váš lepší pocit radím vzít si s sebou bílé ponožky a kratičkou sukničku třeba letní. To si na sebe v kabince oblíct, abyste nemusela před lékaře přicupitat bosky a nahá, jak andělíček. Určitě říct o bolestivém styku a že máte z vyšetření obavy, že jste na něm poprvé. Vyšetřovací metody nechte na něm. Určitě bude ohleduplný.
Také si v kabince natahuji "ťapky", nerada bych v ordinaci capala bosky z hygienických důvodů a též natahuji sukýnku, nebo mám na sobě maxi triko až ke kolenům.
Také jsem teď byla poprvé, ale já jsem ještě panna. Měla jsem strach a nakonec to tak hrozné nebylo. Proč ale reaguji na příspěvěk Lisky, mluví o ťapkách. Například moje pani doktorka má pro své pacientky v kabince k dispozici takové ty gumové boty k vodě "žabáky". Nabídla mi, pokud nechci běhat po ordinaci v ponožkách, že si je mohu nazout. Pokud mi je milejší běhat v ponožkách, jí to nevadí, že záleží na mě, co mi je milejší.
Budete podrobena zpovědi. Kdy jste dostala poprvé menses, je-li pravidelně, a máte-li již za sebou pohlavní styk. Též bude dotaz, kdy jste byla naposledy u gynekologa, a kdy jste měla poslední menses, zda-li jste rodila, nebo měla potrat.
Tak se na to připravte /ta data/. Jinak lékaři jsou samozřejmě ohleduplní, když jdete poprvé na vyšetření.
Povětšinou lékaři komentují, co budou dělat, třeba, že Vás to bude studit /kovové nástroje/ prohlídnou na lůžku i sonem přes břišní stěnu, a to Vám namažou břicho gelem, aby hlavice dobře klouzala. Na vyšetřovacím křesle do Vás sáhnou a prohmatají, podívají se a vezmou stěr z čípku.
Za budete za nějaký čas volat, jestli byla laboratoř v pořádku.
Za klid v duši, když budete mít prohlídku za sebou a vše bude v pořádku, to stojí.
Pokud něco lékař při vyšetření najde, dostanete léky. Prostě klasika.
Platí se vyšetřovací, jednorázová zrcátka 50 korun. Tedy u nás, nevím, jak jinde.
U nás se ještě lékař specializuje na inkontinenci, ale třeba u mladých se na tyto potíže neptá, jenom u starších.
Zbytečně si s tím nelam hlavu. Já byla ze stejných důvodů na gyndě poprvé ve skoro 22 letech / první styk v 21 / . Je to nepříjemný, ale dá se to zvládnout. Popros o jednorázový zrcátka, jsou menší a není to, alespoň u mě, tak bolestivý jak klasický kovový. U těch mi totiž vadí i ty nejmenší . Bude to ok, neboj.
Na tu natrhlou pipi si kup Bepanten, je super.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.