Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz pracuji se svou dlouholetou kamarádkou v malém obchůdku se kterou se známe dlouhé roky a se kterou mám velice kladný vztah.Ona je stastně vdaná.V poslední době zjištuji,že její manžel se k ní chová jako k hadře a neustále ji přede mnou slovně ponižuje,je to fakt nechutné být svědkem něčeho takového.Neříkám, že mám idealního partnera ,ale tohle je i na mě moc.Ona tohle vůbec neřeší a je splachovací a nechává si to líbit.Jsem ten typ ženy která se v žádném prípadě nenechá urážet a to od nikoho. Co mám dělat, už jsem znechucená a je mi ji líto.Chtěla bych ji pomoct,ale netuším jak.Na jednu stranu vím,že mi do toho nic není,ale na druhou stranu mám sto chutí mu říct něco od plic!
S partnery svých dlouholetých kamarádek se dlouhodobě znám. Proto bych zřejmě při nějakém slovním výpadu jen tak lehce poznamenala něco ve smyslu:
Hele, Franto, ty ses dneska špatně vyspal. A včera a před týdnem jsi měl taky blbou náladu. Drž se trochu zpátky.
Ale víc už bych do jejich problémů nezasahovala.
@dusger - Záleží na tom, co pro koho znamená "ponižovat a urážet" - to co jednomu vyhovuje nebo aspoň nevadí, může jiného pohoršovat.
A jen tak bokem - "okřiknout" můžu nanejvýš svoje dítě a to ještě jen někdy - v žádném případě cizího pána.
Dobrý den. Píšete, že je šťastně vdaná. Takže je na chování manžela zvyklá a zřejmě jí jeho chování nevadí. Každý máme nějaký vkus na partnery a druhým se líbit nemusí. Nedělejte nic, nepleťte se mezi ně. Jí by se třeba zase nelíbil ten Váš partner..On si k ní dovolí jen tolik, kolik mu dovoluje ona sama. Litovat ji nemusíte, určitě ví proč je právě s tímto mužem, takže s čím ji chcete pomáhat? Vám se jeho vystupování líbit nemusí, ale je třeba respektovat, že je to manžel Vaší kamarádky a je takový jaký je. Důležité je, že jim dvěma vztah klape.
Já bych mu na Vašem místě něco řekla. Nebo pak stranou kamarádce, ať mu něco řekne. Když Vás to trápí, proč to v sobě dusit?
No tak to vidíte - kamarádka to vůbec neřeší, nechává si to líbit a je splachovací, takže jediný, kdo má s chováním jejího manžela problém, jste vy sama. Vy s ním ale nežijete. Kamarádka asi ví, co má doma za chlapa, a předpokládám, že kdyby s ním nechtěla žít, tak už minimálně hledá řešení, jak se od něj trhnout. Jestli se jí začnete montovat do jejího manželství, aniž by vás o to požádala nebo aniž by ona sama chtěla znát váš názor, může se na vás kamarádka naštvat. Takové samozvané samaritány, kteří chtějí pomáhat někomu, kdo o pomoc třeba ani nestojí, nikdo moc nemusí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.