Dobrý den,táhne mi na 18 a mamka mě minulí rok odepsala ukončila jsem studium kvuli šikaně a od září jsem ale na nové škole ,mamka mě ale furt schazuje s tim že tu skolu neudělám že jsem lempl a nic neumim a při tom nosim jedničky ... Mam 2 mladší spurozence kvuli kterym nikam nesmim pác mamka dělá na směny hlídam je jak přes den tak děkdy i přes noc , máma je vubec nevychovává nechává si od nich srát na hlavu v podstatě je vychovávám já . Během jednoho roku vystřídala nespočet partnerů chtěla jít i za prachy ale na štěstí ten chlap nepřijel ... Teďka má přítele je fájn aspoň někdo má pokus o výchovu sourozenců krom mě ale mamku poštváva proti mě zakaž jí todle a tamto ... Nikdy sem nebyla náročná žádný diskotéky,chlast ani drogy jen víkendy s přítelem ,u kámošky nebo s tetama ktery mě drží nad vodou .. Mamku zajíma jen to aby si mohla užít a měla co kouřit ale to že mě a ségře oblečení kupijí tety už nevidí bráška ma na štěstí tátu kterýho vidí s mamkou sem už tolikrát zkoušela mluvit ale nevnímá na tu domu co na ní člověk mluví prostě vypne mozek a nevnímá taty to taky zkoušeli nikoho neposlouchá ... Několik lidí mi říkalo že pokud se nezačne k nám dětem chovat jinak že jí daj na socku ale to by jí nepomohlo složilo by to mě páč ségru si v děcáku představit nedokážu .. Poraďte mi jak jí to mam vysvětlit aby mě poslouchala ,už si s ní nevím rady .. Děkuju doplněno 24.02.18 18:48: No tak mi bylo řečeno že mi nebude platit ani léky a že i když mam horečky budu chodit do školy a na praxe
Především mě zaujalo, když nosíte jedničky, proč jsou v textu vážné chyby. No a kolik vám chybí do ukončení školy. Pokud se k vám matka opravdu chová tak, jak píšete, jste vy děti opravdu případ pro péči o mládež, možná by vám v tom domově bylo líp, co myslíte že vyroste z těch mladších, když vidí doma to, co vidí? Dnes nejsou DD to co bývaly a rozhodně by vás tam připravili pro život líp než vaše matka, Jak usuzuji z textu, nedostanete se ani na výlet, dovolenou apod, to vše by v domově bylo. A když ne, tak by opravdu aspoň bylo dobré sama zajít na OSPOD, kde by zařídili dohled nad tím, jak se k vám matka chová.
Když se tety a přítel matky tak angažují, tak sedněte někdy spolu a dejte řeč, jak dál, co by pomohlo. A matka se nebojí, že příjde sociálka a bude jednat?
Jinak opravdu děcáky mnohým dětem pomohly a bylo jim tam líp, než v narušeném prostředí domova.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.