Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak může vzniknout cysta na vaječníku

Od: frogi* odpovědí: 7 změna:

dobrý den, ví někdo prosím jak může vzniknout cysta na vaječníku? jaké jsou příčiny vzniku? a jak probíhá laparoskopická operace cysty? a jak to vypadá po operaci?

děkuji mockrát

hezký den *klik*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amlim*
hodnocení

1x

Příčinu vzniku neznám. Zkušenost s laparoskop. operací mám. Tři dny v nemocnici,tři dirky do břicha,sebrali mi i jeden vaječník. Před operací mi upozornili,že se může stát během operace,že se rozhodnou vzít vše. Nestalo se tak na štěstí. To by už by byla jiná operace.

hodnocení

0x

nemoci.doktorka.cz/...

V mém (přechodovém) věku mi vždycky lékař při preventivní prohlídce nějaké cysty najde, a než se mu jdu zase ukázat, vydatně piju bylinky (kontryhel, řepík) a koupím si malinové kapky od bylinkáře Břetislava Nového. Můj gynekolog se pak nestačí divit - cysty jsou pryč. Pak začnu lajdat a historie se opakuje.

sumaya*
hodnocení

0x

Aloha :) jakákoli cysta znamená zranění či bolest, které nebyly zpracovány, jsou to vlastně "slzy". Mnoho žen, u kterých se projeví cysta, byly někdy v minulosti zneužívány, buď citově nebo i tělesně. Cítí se bezmocně, mají pocit, že nejsou respektovány. Potřebují zpracovat stará zranění či bolest, navrátit sílu a sebeúctu.

To je teda blbost.

myse*
hodnocení

0x

no nevím... slzy...

cysta je uvolněné vajíčko ve folikulu, který nepraskl a vajíčko nedocestovalo kam mělo. Je to útvar naplněný tekutinou (krví), který není nijak škodlivý, ale MUSÍ se to hlídat! pokud se hodně zvětšuje, příp. má nepravidelné okraje apod. musí ven!

Laparoskopická operace - vpíchnou jehlou přímo do cysty a tekutinu odsajou. zůstane ti malá jizvička (nebo vůbec nic)

s těmi čaji nevím, ale zkusím to taky...

dusatka*
hodnocení

0x

Neodpovím přímo na Vaši otázku, ale přesto nevydržím se nepodělit o zkušenost. Nejen mně, ale znám více žen, kterým v podobném případě (a nebo jiných ženských potížích) pomohly kapky Gynex. Lahvička stojí tuším okolo 500 Kč, jedno balení by mělo stačit, a je to čistě bylinný přípravek, silný extrakt. Opravdu vřele dopuručuji to zkusit.

jabraka*
hodnocení

0x

Není cysta jako cysta.Cysty se mohou vyskytovat v celém organizmu,ve všech vnitřních orgánech.Některé jsou vrozené,původ je genetický.Jiné se vytváří nahodile shromážděním tělních tekutin v určitém místě .Sám jsem majitelem sbírky cyst v ledvinách,nebezpečí vznikne teprve při mechanickém poškození.Cysta utlačuje orgán,ve kterém se vytvořila.K odstranění sahají lékaři až v případě ohrožení.

Pochybuji,že se je podaří odstranit pitím čajů,nebo modlením.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]