Nejste přihlášen/a.
Na velikonoce je zvykem asi nejen na Ostravsku zapékát klobásy do kynutého nebo listového těsta.Potřebovala bych recept jen na tu masovou směs k plnění klobás...a jaké koření tam dát? Ty kupované v řeznictví jsou nějakou směsi kořeněne, nemůžu přijit na to co to používáji za koření.Děkují
Prosím Vás,jaké klobásy máte na mysli?
Grilovací?
Klasická domácí slezská klobása,která se používá k zapékání do těsta.
Rodinný recept z manželovy strany po polsku
------
Vepřová plec,vepřový bůček,hovězí prát.
Na jeden kilogram - 1,5 - 2 dkg soli.
- půl dkg česneku.
- 1 dkg mletého či drceného kmínu.
- špetka pepře.
- Na deset kilogramů jedna lžíce cukru.
Zamíchat,do druhého dne nechat uležet,poté si udělejte karbanátek ze zmíněné směsi.
Pokud Vám bude chutnat,můžete začít plnit do střev a po dvou až třech dnech dle teploty okolí vyudit.
-
Mám je,huráááá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.