Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Výroba velikonočních klobás k zapékáni

Od: miji odpovědí: 4 změna:

Na velikonoce je zvykem asi nejen na Ostravsku zapékát klobásy do kynutého nebo listového těsta.Potřebovala bych recept jen na tu masovou směs k plnění klobás...a jaké koření tam dát? Ty kupované v řeznictví jsou nějakou směsi kořeněne, nemůžu přijit na to co to používáji za koření.Děkují

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x

Prosím Vás,jaké klobásy máte na mysli?

Grilovací? *nevi*


doplněno 05.03.18 10:53:

Klasická domácí slezská klobása,která se používá k zapékání do těsta.

Rodinný recept z manželovy strany po polsku *smich*

------

Vepřová plec,vepřový bůček,hovězí prát.

Na jeden kilogram - 1,5 - 2 dkg soli.

- půl dkg česneku.

- 1 dkg mletého či drceného kmínu.

- špetka pepře.

- Na deset kilogramů jedna lžíce cukru.

Zamíchat,do druhého dne nechat uležet,poté si udělejte karbanátek ze zmíněné směsi.

Pokud Vám bude chutnat,můžete začít plnit do střev a po dvou až třech dnech dle teploty okolí vyudit.

-


doplněno 05.03.18 11:45:

Mám je,huráááá *ua*

igurmet.cz/...

miji
hodnocení

Díky ale to je recept na klobásy k uzení a ja myslela recept na klobasy co se zabalí do těsta a upečou,je to tradični velikonoční recept.

miji
hodnocení

Díky ,ten recept je snad nejvíc podobný tomu co hledám.

To jsem sama ráda.
Dobrou chuť :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]