Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mé dítě 7 týdnu staré, jsem musela začít přikrmovat sunarem, kojím a trošku dokrmuji.
Vždy když kojím a dokrmím, tak se malý pokaká (řídká stolice).
Chtěla jsem se zeptat jestli je to vpořádku, že po každém nakojení a dokrmení toto probíhá?
Děkuji
Když jsem hlídala první miminko (3,5 měsíce), bylo mi rodiči řečeno, že je u takto malých dětí normální, že po každém jídle přijde stolice. Mléko prostě projde traktem rychle. Je fakt, že další dvě děti, které jsem hlídala jako miminka, to tak neměly, ale ta první ano. Že je řídká je určitě normální, bobečky začne pomalu dělat až bude víc než z poloviny na příkrmech.
Je to normální. UM se netráví tak dokonale jako MM, proto stolice může být častá. Pouze kojené děti nemusí kakat i několik dní a je to normální, to jsem měla u prvního syna. Stejně tak jako můžou kakat několikrát denně.
Nechat si dokrm jen na noc jste nezkoušela? Po šestinedělí není kojení řízeno hormony ale stylem poptávka nabídka. Tedy čím méně nakojíte, tím méně se mléka udělá. Pro zvýšení tvorby mléka je nutné kojit co nejčastěji případně ještě stimulovat tvorbu odsáváním.
Buď nakojit, nebo nakrmit sunarem. Já bych po nakojení děcko nedolévala sunarem. Přirozená a umělě strava by se neměla v žaludku děťátka míchat. To je na jeho trávení těžké. Tak kojit a krmit na střídačku s pauzou nejmíň 2,5 hodiny.. Na noc spíš to krmení Sunarem. Tam je viditelné, kolik miminko vypilo a déle vydrží spát.
Ale nakojit a případně dokrmit UM se dělá už v porodnici, je to normální postup. Jednou nakojit a pak jednou dát UM, to je nejlepší rada jak do týdne s kojením přestat úplně. Čím menší je po MM poptávka, tím menší je jeho nabídka. Čím větší je poptávka, tedy čím častěji se kojí, tím více je žláza stimulovaná, aby vytvořila mléka více.
Co mi to jen pripomina Vse je v poradku.
6 minuta 27 vterina
Vzpomněla jsem si, jak krmení novorozeňátka probíhalo. Nakrmila jsem, opřela hlavičku o rameno a po chvíli se ozvalo očekávané "Grc!" jak odešel vzduch. Nejen vzduch, ale i část mlíčka. Převlékla jsem košilku. A ozvalo "Prc prc" a bylo to v plenách. Znovu jsem rozbalila, zvedla jsem nožičky, abych očistila zadeček a ozvlo se "Grc!" a bylo to na košilce. Jak je mi po tom smutno!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.