Nejste přihlášen/a.
Pěkný den je mi 25 let mám doma 4 letého syna a ted čekám druhé mimčo přítele mám,ale nejsme oddaný a v nejbližší době ani zatím nad tím nepřemýšlíme...chtěla bych se zeptat maminek které jsou také samoživitelky s dvěma dětmi jak to zvládají?Poněvadž přemýšlím nad tím zda si to malé nechat či jít na potrat mám strach z této doby jaká jea abych nezustala s dvěmi dětmi sama...prosím o malou radu či popovídání
)Děkuji s pozdravem R.
bát se určitě nemusíš a na potrat bych nešla mám tři děti a taky to jde i na dnešní dobu. Jako samoživitelka se nemusíš bát zaopatřená určitě nějak budeš na nějakou dobu ti budou chodit peníze ze sociálky (matřská atd.) a tvůj přítel ti určitě taky finančně pomůže. Teď jde o to jestli žijete spolu nebo jen spolu chodíte a nebo se natolik nemáte rádi, že jste od sebe. Pokud spolu nežijete ve společné domácnosti alespoň jako druh s družkou tak bude platit taky otec dětí výživné a na vás něco protože jste nezaměstnaná. Je to na dlouhé povídání tak se když tak ptej. Ale bát se opravdu nemusíš!
Pěkný večer děkuji za Vaší odpověd s přítelem jsme už 4 roky ale byli tam právěhorké chvíle kdy jsme se asi tak 5 krát během těch 4 let rozešli...on to malé chce ale já mám právě strach z toho abychom se znovu nerozešli a já nezustala s dvěma dětmi samaJe rád jsme ted spolu 2 měsíce ale mám prostě strach jak to bude dál a že mě nokdo pokud to nevyjde nebude s dvěmi dětmi chtít
Mohla byste mi prosím napsat co si oběhat jako samoživitelka kdyby se to malé narodilo děkuji R.
nevykej mi! Nekoukej na to tak černě. Proč si myslíš, že kdyby to nevyšlo, že by tě nikdo nechtěl s dvěmi dětmi já jsem s prvního manželství taky měla kluka a teď máme další dvě. Děti nejsou překážkou a najdou se mužii kterym to nevadí. Jinak pokud by váš vztah nevyšel a budeš doslova samoživitelka tak v první řadě musíš na soud aby tam s tebou sepsali návrh na upravu styku s dítětem a určení výživného + peníze které bude přispívat tobě protože jsi nezaměstnaná samoživitelka. Pak zajít na sociálku říct, že jste samoživitelka budou chtít vidět ten papír ze soudu a oni už ti řeknou co dál jaké papíry vyplnit atd. napíšeš čestné prohlášení, že spolu nebydlíte a že se nepodílíte na ničem finančně společně. Neboj i kdyby si zůstala sama s dětmi zvládneš to.
Ahojky tedyděkuji ti za odpověd víš nejhorší na tom je že naši mého pžítele nemusejí kvuli tomu jak se ke mě jeden čas choval..byl hodně žárlivý a ke všemu jsem v říjnu otěhotněla a on si myslel že to není jeho .-(proto jsem se s ním rozešla,ale stále mě něco k němu táhlo nevm jestli ta ztráta malého nebo to že už 4 roky se známe a neměla jsem chut začínat uplně nový vztah zažili jsme hodně krásného..a jeho rodina to samé ty zase nemusejí mě tedy jeho matka protože si myslela že jsem v tom říjnu lhala a že to malé co jsem čekala nebylo jeho a myslí si to stále má mě za lhářku a kdyby jsi viděla co mi napsala po potratu
byl to šok...ani jedna rodina o druhém dítěti nic neví tak z toho mám strach jak zareagují
když jsou takové vztahy jaké jsou.Škoda že nebydlíš někde poblíž ráda bych zašla na kávu o popovídala si o tom docela mi to pomáhá se takhle o tom psát...jo život je složitý
Jo taky bych ráda zašla na kávu si pokecat občas to pomůže. S toho co si myslí rodiče jeho rodiče si nic nedělej musíš si uvědomit, že máš svůj vlastní život a tak nekoukej na ostatní co si myslí stejně si to musíš a uděláš podle svého a jak ty chceš i to jestli ti to s přítelem takhle nevychází není to poslení muž na světě. Jinak já jsem otěhotněla a moje matka mě vyhodila z bytu taky nesnášela a nesnáší mého manžela, ale nám je spolu fajn a tak jsem nekoukala ani na svou rodinu a dnes toho nelituji už pět let se se svou rodinou nebavím, ale stojím na vlastních nohách a v podstatě mi nikdo do ničeho nekecá atd. je to na dlouhé povídání. Ty se hhlavně ničeho neboj vše se dá zvládnout. I když na to třeba budeš chvilku sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.