Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samoživitelka vs 2 děti - zvládnu to?

Od: romanka18* odpovědí: 5 změna:

Pěkný den je mi 25 let mám doma 4 letého syna a ted čekám druhé mimčo přítele mám,ale nejsme oddaný a v nejbližší době ani zatím nad tím nepřemýšlíme...chtěla bych se zeptat maminek které jsou také samoživitelky s dvěma dětmi jak to zvládají?Poněvadž přemýšlím nad tím zda si to malé nechat či jít na potrat mám strach z této doby jaká je:(a abych nezustala s dvěmi dětmi sama...prosím o malou radu či popovídání :))Děkuji s pozdravem R.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina*
hodnocení

0x

bát se určitě nemusíš a na potrat bych nešla mám tři děti a taky to jde i na dnešní dobu. Jako samoživitelka se nemusíš bát zaopatřená určitě nějak budeš na nějakou dobu ti budou chodit peníze ze sociálky (matřská atd.) a tvůj přítel ti určitě taky finančně pomůže. Teď jde o to jestli žijete spolu nebo jen spolu chodíte a nebo se natolik nemáte rádi, že jste od sebe. Pokud spolu nežijete ve společné domácnosti alespoň jako druh s družkou tak bude platit taky otec dětí výživné a na vás něco protože jste nezaměstnaná. Je to na dlouhé povídání tak se když tak ptej. Ale bát se opravdu nemusíš!

romanka18*
hodnocení

Pěkný večer děkuji za Vaší odpověd s přítelem jsme už 4 roky ale byli tam právěhorké chvíle kdy jsme se asi tak 5 krát během těch 4 let rozešli...on to malé chce ale já mám právě strach z toho abychom se znovu nerozešli a já nezustala s dvěma dětmi sama:(Je rád jsme ted spolu 2 měsíce ale mám prostě strach jak to bude dál a že mě nokdo pokud to nevyjde nebude s dvěmi dětmi chtít:(Mohla byste mi prosím napsat co si oběhat jako samoživitelka kdyby se to malé narodilo děkuji R.

katerina*

nevykej mi! Nekoukej na to tak černě. Proč si myslíš, že kdyby to nevyšlo, že by tě nikdo nechtěl s dvěmi dětmi já jsem s prvního manželství taky měla kluka a teď máme další dvě. Děti nejsou překážkou a najdou se mužii kterym to nevadí. Jinak pokud by váš vztah nevyšel a budeš doslova samoživitelka tak v první řadě musíš na soud aby tam s tebou sepsali návrh na upravu styku s dítětem a určení výživného + peníze které bude přispívat tobě protože jsi nezaměstnaná samoživitelka. Pak zajít na sociálku říct, že jste samoživitelka budou chtít vidět ten papír ze soudu a oni už ti řeknou co dál jaké papíry vyplnit atd. napíšeš čestné prohlášení, že spolu nebydlíte a že se nepodílíte na ničem finančně společně. Neboj i kdyby si zůstala sama s dětmi zvládneš to.

romanka18*
hodnocení

Ahojky tedy:)děkuji ti za odpověd víš nejhorší na tom je že naši mého pžítele nemusejí kvuli tomu jak se ke mě jeden čas choval..byl hodně žárlivý a ke všemu jsem v říjnu otěhotněla a on si myslel že to není jeho .-(proto jsem se s ním rozešla,ale stále mě něco k němu táhlo nevm jestli ta ztráta malého nebo to že už 4 roky se známe a neměla jsem chut začínat uplně nový vztah zažili jsme hodně krásného..a jeho rodina to samé ty zase nemusejí mě tedy jeho matka protože si myslela že jsem v tom říjnu lhala a že to malé co jsem čekala nebylo jeho a myslí si to stále má mě za lhářku a kdyby jsi viděla co mi napsala po potratu:(byl to šok...ani jedna rodina o druhém dítěti nic neví tak z toho mám strach jak zareagují:(když jsou takové vztahy jaké jsou.Škoda že nebydlíš někde poblíž ráda bych zašla na kávu o popovídala si o tom docela mi to pomáhá se takhle o tom psát...jo život je složitý:(

katerina*

Jo taky bych ráda zašla na kávu si pokecat občas to pomůže. S toho co si myslí rodiče jeho rodiče si nic nedělej musíš si uvědomit, že máš svůj vlastní život a tak nekoukej na ostatní co si myslí stejně si to musíš a uděláš podle svého a jak ty chceš i to jestli ti to s přítelem takhle nevychází není to poslení muž na světě. Jinak já jsem otěhotněla a moje matka mě vyhodila z bytu taky nesnášela a nesnáší mého manžela, ale nám je spolu fajn a tak jsem nekoukala ani na svou rodinu a dnes toho nelituji už pět let se se svou rodinou nebavím, ale stojím na vlastních nohách a v podstatě mi nikdo do ničeho nekecá atd. je to na dlouhé povídání. Ty se hhlavně ničeho neboj vše se dá zvládnout. I když na to třeba budeš chvilku sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]