Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nadstavit omacku

Od: ruzenka04* odpovědí: 8 změna:
Jak nadstavit omacku kdyz ji je malo. (Svickova)

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar gamapolis

Dobrý den. Záleží o kolik jí chcete nastavit. Jestli o jednu porci, tak bych to dolil vývarem, v nouzi vodou a trochu přihustil,pokud to bude nutné a povařil. Pokud o litr, tak to bude chtít nový zeleninový základ. Třeba někdo poradí něco jiného.

 

sebod*
hodnocení

3x

Růženko, dobrá svíčková si nezaslouží žádné nastavování. Takže sádlo (máslo) zpěnit cibulku, přidat zeleninu, rozmichovat a přidat do omáčky.

 

hodnocení

3x
avatar marunaa

Možná mně tady budou nadávat, ale já nastavuji, když jí mám málo, svíčkovou v prášku od Vitany.

Nikdo nic nepozná...;)

nakup.itesco.cz/...

A proč ne, díky za šikovný typ, určitě se bude hodit.;)

lidus*

TU používám i já, hlavně když chce vnučka těstoviny se svíčkovou omáčkou ale bez masa, rozmixuji pouze mrkev a celer, dám smetanu a ten pytlík Vitana.

 

hodnocení

1x
avatar maky

Nakrájela bych velkou cibuli, osmahla, zalila vodou, povařila, přidala kousek Masoxu, přisolila, zahustila jíškou a rozmíchala do stávající omáčky. Jestli je to svíčková, tak zahustit moukou rozkvedlanou ve smetaně nebo mléku.

 

floro*
hodnocení

1x

Záleží jakou omáčku. To je dost důležité.

V podstatě ale vždy doplnit všechny ingredience, ze kterých omáčka je.

Třeba koprovku nadstavuji mlékem, vodou (záleží kolik potřebuji nadstavit) a rozmíchanou jíškou (podle konzistence lžíce mouky v másle), pak dochutím - dosolím, trochu cukru, trochu octa.

Pokud se jedná o tmavou máčku, v podstatě přidám všechny ingredience, ze kterých omáčka je - jíška, voda, dochutit kořením, důležité je tu mouku (jíšku v máčce povařit). Do rajčatové ještě přidám protlaku adt.

Masox ani jiná umělá dochucovadla (Podravku) zásadně nepoužívám. V podstatě se jedná jen o glutamát a sůl.

 

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych v ní povařila třeba malou lžičku mouky nebo škrobu bramborového.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]