Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drobenkový koláč s tvarohem

Od: kepler* odpovědí: 12 změna:

V pečení koláčů jsem začátečník a tak by mě zajímalo, jakým rozumným způsobem udělat druhou tvarohovou vrstvu tak, aby byla souvislá a rovnoměrná. Na plech s pečicím papírem se nasype základní vrstva drobenky, která je ovšem sypká. Tvarohová náplň je ovšem velmi viskózní a nijak se se rozprostřít nedá. Tak to tam zatím po troškách kydám lžící a výsledek bývá tristní. Závěr je jednoduchý: pak se to zase zasype drobenkou a šup do trouby. Doporučuji, fakt je to mňamka.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Kdysi jsem tento koláč dělala často.Rozšlehala jsem 2 tvarohy ve vaníčce,1 žloutek,půl litra mléka,cukr dle chuti, 1vanilkový cukr a kůru z citronu. Na drobenku se mi to lilo v pohodě.mamina

kepler*
hodnocení

S tím půllitrem mléka docela věřím, že ten tvaroh tekl, ale byl to pak opravdu drobenkový koláč?

hodnocení

3x

Tvarohovou náplň nacpat (nalít) do mikrotenového pytlíku, nahoře zatočit - uzavřít, opatrně dole ustřihnout špičku (musí se vyzkoušet podle tekutosti tvarohu a vaší obratnosti, raději menší otvor, zvětšit se dá vždycky) a aplikovat na drobenku. Dělám většinou úhlopříčně, ale je to stejně jedno jak *smich*.

Špičku stříhejte raději už nad plechem, aby vám náplň netekla všude jinde.

pohanka*
hodnocení

2x

Mamina má pravdu, tvaroh se na drobenku vlastně nalije. Drobenka v troubě tekutinu nasákne, takže nakonec budete mít koláč jako z těsta, spodní část se nemůže drobit, to byste neudržel. Když se někdy netrefí přesně poměr, tak se tento koláč jí třeba lžičkou. Ale je výborný a kdo se nechce dělat s těstem, tak to udělá takhle. Já ho dělala jednou, kamarádka ale stále a postup mi právě řekla. A mnohokrát mi tento koláč přinesla. Říkala mu též švédský koláč.

kepler*
hodnocení

Tak jo, já to zkusím, díky!

liska5
hodnocení

2x

Můj recept: DROBENKA: 2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek cukru, 1 Hera nebo máslo, 1 prášek do pečiva

Promíchat a půl rozprostřít na plech, možná drobenku přitlačit k plechu..Dát půl stranou - půjde navrch.

NÁPLŇ: 3 tvarohy tučné, 1 vanil.cukr, 3 vejce, 1 hrnek mléka, půl hrnku cukru, trochu citr.kůry, hrst rozinek

Promíchat a směs nalít na drobenku a opatrně špachtlí rozprostřít. Zbylou drobenkou posypat povrch.

Vyhřát troubu. Peče se asi 15 minut na 180 s větrákem. Někdo peče 35 minut při 150. Je to přibližné podle trouby.

hodnocení

2x

Já na drobenkový koláč upravuji tvaroh: balíček tvarohu, 1 tžíce mlety cukr, vanilkový cukr a vejce, citronová kůra. Našlehám a nanesu na vrstvu drobenky. Uhladím stěrkou, je to taková jako karta, která má na sově vystouplé ornamenty, tře se s ní česnek, krájím s ní buchty na plechu, používám ji jako lopatku při krájení zeleniny, také s ní uhlazuji povrchy litých buchet.

kepler*
hodnocení

Díky babčo, s receptem problém nemám, akorát jsem do tvarohu nedával mléko - to je asi klíčem k úspěchu. Docela by mně zajímalo, jak vypadá ta stěrka. To by mohl být užitečný pomocník.

Stěrka nebo špachtle: oriondomacipotreby.cz/...

Babka asi myslela to třítko na česnek.

Mléko (množství) se dává také podle toho, jaký tvaroh se použije - ten v kelímku se někdy ani ředit nemusí .

kepler*
hodnocení

Jo, díky. Zvláště mě zaujalo tohle:

oriondomacipotreby.cz/...

Nerad se patlám s česnekem, někdy se fakt blbě loupe*palec*

Ten na česnek mám už dlouho a pořád funguje. Ale na těsto je to dost malé. Ty kuchyňské stěrky nejsou zase tak drahé a máte to napořád.

Keplere, jojo, to je ta karta s třítkem na česnek. Já ji používám často a na několik věcí, než na česnek.*** Do tvarohu mlíko nedávám. Kamarádka, úžasná pekařka, mlíko dávala, ale vždycky ještě nasypala pudink. Měla to v oku. Mi příjde, že pudink má výraznou vůni a celý koláč příliš zavoní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]