Nejste přihlášen/a.
zdravim
sem milovnikem masa ![]()
chtel bych se zeptat na naky dobry recept na grilovane maso
melo by to obsahovat: jaky druh masa, jak vysoky plamen ohne,jak dlouho grilovat, jak dochutit a tak dale
za rady i precteni predem vsem dekuji ![]()
krůtí prsa, udělat kapsu, tu vytřít sůlí a pepřem, vložit nivu, zadělat kapsu, omotat anglickou slaninou a grilovat přiměřeně, já griluji na takovém malém grilu na dřevěné uhlí. Jako přílohu dát grilované brambory.
Nebo velice jednoduché a celkem levné je: 6:4 vepřové a hovězí mleté maso, na drobné kostičky cibule, trochu soli, trochu pepře, smíchat, nadělat placky a ty ogrilovat. Na kilo dávám tak 3-4 cibule. Na to jak je to rychlé a jednoduché to chutná výborně.
Opět jako přílohu grilované brambory.
Brambory používáme dokud máme staré, uvařím ve slupce, nakrájím na půlky a ogriluji spolu s masem, ony trochu načuchnou od toho masa. Někdy na ně trochu dresingu.
No a jinak hromady receptů na internetu, v kuchařkách, ale tyhla dva jsou moje oblíbené, už se těším, jen zatím nebyl čas, jen buřty na ohni. Ryby, jen okořenit a hodit na gril, také dobré, prakticky nezáleží na tom jaká je to ryba, můžu všechny.
jeden králík v celku bez drobů špek jalovcové větvičky pivo olej česnek a grilovací koření když neseženeš jalovcov větvičky tak postačí párátka postup: úzkým nožem udělej králikovi kapsičky po celém těle na hřbetu noháh . Do nich vsuň proužky špeku a zapíchni párátko nebo jalovec tak aby špek nevyklouzl poté udělej takovou mazací hmotu z oleje gril. koření, rozmačkaného česneku a tak decky piva pozor v žádném případě nepřidávej drcenou papriku ta ohoří a vypadá to jako když je maso hotové. Králíka tím dokonale potři i zevnitř a nech do druhého dne nasáknout. Poté si připrav gril . Napíchni na jehlu co se používá na kuře a na mírném žhaví (ne ohni protože bys to spálil a mohl králíka vyhodit ) pomalu otáčej ideál je 3 hodiny a nezapomen ho potírat tím mixem v čem byl naloženej mám vyzkoušené že za 2 a půl hodiny je ještě na stehnech u kosti krev proto ty 3 hodiny pak už jen dobrou chuť kam se hrabe kuře
Semlit trochu masa, sadlo, kuzi, slachy, dochutit sojou a ovesnyma vlockama, nacpat do pytliku ve tvaru kratkeho tlusteho valecku, nakoncich nariznout, napichnout na klacek a prudce pect do cerna nad plamenem, az povrch zuhlovati.
Ochutit horcici, prikusovat chleba a zapijet pivem.
Mnam.![]()
Buřty musím opékat zásadně nad ohněm ne nad dřevěným uhlím. To za prvé. Jinak co se týče grilování, ta moje vše naloží asi den předem do oleje, nejlépe olivovýho, s grilovacím kořením, příp. dle chuti rozmarýn, česnek apod. no a potom na žhavém dřevěném uhlí, částečně haseném vodou, to vše ugrilijeme a sníme. Kotlety, křidýlka kuřecí, prsa kuřecí, čtvrtky(příp i pátky)kuřecí, atd.
Dobrou chuť a pohodu![]()
jestli chcete šokovat všechny, kdo přijdou mám super recept. Už druhý rok jej mj děláme a zatím se neomrzel.
Kuřecí maso (ideálně vykostěná stehna - specifická chuť nebude cítit) + sojovka (ta nejtmavší od číňanů, extra dark) + Podravka (lze vynechat). Na 1kg masa by mělo přijít 15-20g soli. Podle obsahu soli v sojovce (obvykle 20%) dáváme na 1kg masa 70g sojovky a cca 15g Podravky + olej. Ještě to můžete přepočítat ![]()
Vše se smíchá a nechá odležet cca 2 hodiny nebo déle. Garantuji výsledek. Jediný zápor je, že se špatně pozná zda je už hotové podle barvy - je totiž černé už na začátku. Všichni na to obvykle zírají, ale baští jedna radost ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.