Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy mi končí mateřská

Od: katka23 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den chci se zeptat kdy mi končí mateřská? Na mateřskou jsem nastoupila 28.zaří spočítala jsem že by měla končít 12.dubna? Počítám správně? A pak mám ještě jednu otázku kdy mám začít vyřizovat rodičák a kam si pro formulář zajít? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

0x

"Mateřská"trvá 28 týdnů u jednoho porozeného dítěte (u vícečetných 37týdnů) vyšlo mě to stejně jako vám,ale tohle si dobře spočítejí na úřadu.

"Rodíčák" si vyřiďte cca měsíc (možná raději 2měsíce)před skončením "mateřské",aby jste plynule přešla a měla peníze.Vyřizuje se na pracáku.Na ÚP s vámi vyplní formulář,kde si i rozhodnete o délce či výši příspěvku.Délku i výši si můžete měnit i v průběhu rodičovské.

katka23
02.02.18 12:38
hodnocení

Děkuji

xy
hodnocení

0x

Nezapomeňte mezi mateřskou a rodičovskou dovolenou vyčerpat zbylou dovolenou za rok 2017

mesec.cz/...

katka23
hodnocení

Myslím na to

iz*
hodnocení

0x

Dobrý den, Katko,

také mi vychází 12. duben. O rodičovský příspěvek (RP) se žádá na kontaktním místě úřadu práce, o poskytnutí rodičovské dovolené (RD) požádejte písemně zaměstnavatele.

Mezi MD a RD požádejte o čerpání zbylé dovolené za rok 2017 a o dovolenou za rok 2018 (za dobu MD Vám vznikne nárok na celou roční výměru).

Jenom si deje pozor na správné navázání. O dovolenou požádejte ode dne bezprostředně navazujícího na MD a začátek RD bezprostředně navažte na skončení dovolené. (Nelze souběžně čerpat dovolenou a RD, ale RP můžete pobírat už v době čerpání dovolené.

Žádost o RP podejte ± měsíc před koncem MD a výplaty PPM, písemnou žádost o dovolenou a RD zaměstnavateli doručte ± týden před koncem MD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]