Nejste přihlášen/a.
Včera jsem se konečně odhodlala a koupila si jeden batát.Máte prosím Vás nějaký odzkoušený dobrý recept na jídlo s ním.Děkuji.
Batáty oloupu, nakrájím na malé kostky a dám do pekáčku na malé množství sádla. Posolím, přidám rozmačkaný česnek. V létě přidám pár snítek petržele nebo libečku. Během pečení občas prohrábnu vařečkou. Podávám jako přílohu, třeba místo brambor. Vlastně to peču velmi podobně jako brambory. Nejvíc mi to chutná s kouskem ryby pečené na másle.
Batáty dělám jako přílohu k pálivému masu.Jen je uvařím a změklé pomačkám jako"štouchané brambory".Máme rádi kombinaci sladká-pálivá,takže jsou ideální k ostrým maso-zeleninovým směsím.
Jinak jsou supr jako první dětský příkrm.Jsou výživné a dobře chutnají.Někdy dohromady s dýní.Děti mi je baštily denně.
Jednou jsem si je koupila a nechutnaly mi. Byly takové divně sladké. Čekala jsem, že budou lepší.
Právě proto, že jsou sladké je nikdo do mě nedostane. Ani se speciálním receptem. Brambory mají být slané.
Jsou velmi rychle uvařené, upečené. Já je krájím do pekáčku na silnější kolečka.
Stačí k nim podávat různě ochucenou zakysanou smetanu, maso není ani potřeba.
Nebo posypat kurkumou, či kari a na másle s troškou oleje zapéci.
Jiná varianta posypat tymiánem /jako dýni hokaido/.
V léte je dobré přidat čerstvou papriku a rajče a opět zapéci.
Zdravá varianta místo brambor.
Nyní jsem objevila čirok. Také zdravá věc, bezlepková, něco jako naše kroupy, ale lehčí. První dojem, běželo to okolo polystyrénu, ale tělu udělá dobře. Dá se na sladko, do polévky, do salátů, příloha. Takže ze začátku přimíchávat k jiným potravinám, ale druhý den jsem jedla již jenom s máslem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.